avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Abuz secretar: casier sau asistent social in primarie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Abuz secretar: casier sau asistent social in primarie

Sunt un functionar public licentiat in sociologie - psihologie, actualmente ocup un post de casier in cadrul unei primarii. Va rog o parere de specialitate pentru:
- un casier, functionar public, poate presta legal si atributii de asistenta sociala ?
- in fisa postului de casier, secretarul mi-a introdus si atributii de asistenta sociala
- exista incompatibilitate si conflict de interese intre cele doua posturi ?
Va multumesc pentru sprijinul acordat!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 16:25, 9 Februarie 2012
Acum, depinde cum privim problema. Legea 188/1999 spune ca functionarii publici exercita
si alte atributii
delegate lor prin dispozitie a primarului. Acelasi lucru este valabil si pentru personalul contractual. Cu respectarea legii privind legii 466/2004, privind exercitarea profesiei de asistent social, nu puteti efectua anchete sociale, nu le puteti semna si nu puteti detine stampila si parafa de asistent social; alte atributii ar putea sa va fie delegate, pe motivatia lipsei acute de personal din administratie. SI nu cred ca problema e la secretar, cel care semneaza fisele de post si stabileste atributiile, este, totusi, primarul!!
hmmm, chestia cu "alte atributii" e destul de discutabila... personal, pot demonstra oricand si oricui, ca fisa postului meu a atat de plina, incat acopera cu brio cele 8 ore/zi. implicit, ar rezulta ca acele " alte atributii", trebuie sa le fac in afara orelor de program, si-acum sa vaz cine ma poate obliga la munca silnica, atata vreme cat nu doresc sa prestez ore suplimentare? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitii emise de primar daia ileana daia ileana ART. 65 Atributiile de ofiter de stare civila si de autoritate tutelara pot fi delegate si secretarului unitatii administrativ-teritoriale sau altor ... (vezi toată discuția)
Sunt asistent maternal si am absolvit sociologia, pot deveni asistent social? mimisor31 mimisor31 Caut si eu un raspuns competent : Domnilor...sunt asistent maternal de 10 ani. Am absolvit o facultate de SOCIOLOGIE cursuri zi durata 3 ani cu licenta in ... (vezi toată discuția)
Post secretar comuna blocat de 6 ani lihuoanaelena lihuoanaelena poate un primar sa tina blocat un post de secretar vacant peste 6 ani suplinit de un inginer zootehnist functionr public pe functia inspector specialitate.Se ... (vezi toată discuția)