avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Soferul incarca/descarca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Soferul incarca/descarca?

Buna ziua
Lucrez sofer autocamion la o firma din satu mare si imi desfasor activitatea pe teritoriul comunitatii europene..
Conform contractului de munca sunt obligat sa asist la incarcare/descarcare insa firma ma oblica sa incarc respectiv sa descarc eu marfa in depozite pentru ca ei asa au semnat contractele cu acele depozite....eu sunt obligat de ei sa descarc /incarc cu toate ca asta nu este trecut in fisa postului si nici nu sunt platit pentru munca asta.
Intrebarea mea este daca este ok din punct de vedere legal ca soferul sa descarce/incarce singur marfa si va rog frumos daca s poate argumenta raspunsul cu referire la anumite articole de lege.
(Eu am incercat s ii zic sefului ca nu ma poate obliga s descarc la care rasfunsul lui a fost ca ""acestea sunt povesti de parcare,ori descarci ori te dau afara"")
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 29 Iunie 2017
Ma preseaza ca dac nu descarc ma da afara.
Oricum ms
Asteptam de la dumneavoastra un raspuns clar si la subiect......
Sintagma "ma obliga" nu prea are rezonanta si de aceea raspunsurile nu pot fi cum doriti dvs.

Teama de a pierde un loc de munca ca nu facem ce spune angajatorul, duce la incalcarea repetata a drepturilor noastre, iar cand nu mai suportam solicitam sprijin chiar daca uneori este tardiv.

Amenintarea cu datul afara este de notorietate publica, dar daca aveti timp veti observa ca marea majoritate a litigiilor de munca sunt castigate de salariati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului birlan birlan Ma poate obliga angajatorul sa prestez alte servicii care nu sunt specificate in fisa postului si nici nu am pregatirea necesara? Ma refer la IT , eu ma ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligat să prestez muncă brută dacă sunt angajat ca ... Tudose Dorin Tudose Dorin Pot fi obligat să prestez muncă brută dacă sunt angajat ca șofer transport persoane ? (vezi toată discuția)
Cine poate incasa într-o instituție publica Sierra2go Sierra2go Bună ziua. Într-o instituție publică, cine poate incasa banii pentru serviciile oferite? În cazul în care există casierie, se poate obliga ca alți ... (vezi toată discuția)