avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela.n

Activitate mihaela.n

Răspuns la discuția Probleme cu banca
se poate face acest lucru doar cu acordul Bancii, concretizat printr-o adresa catre Cartea Funciara privind instrainarea imobilului. Imobilul fiind grevat de ipoteca in favoarea bancii fara acordul ei cei de la Cartea Funciara vor respinge cererea.
aveti grija insa la modalitatea de transmitere a dr de proprietate( donatie cu scutire de raport, vc). Si aceasta trebuie agreata de banca.
buna ziua,
dat fiind faptul ca am " norocul" de a locui intr-un bloc vechi de 30 ani este mai mult decat necesar schimbarea coloanei caldura care trece prin apartamentele noastre.
Semnaland problema administratorului blocului mi-a spus ca aceasta problema nu este obligatia lui sa o rezolve si nu am decat sa ma duc eu la toti veninii de pe coloana si sa ne intelegem noi intre noi. Este corect asa ceva? el de ce mai este administrator? Nu are obligatia ca odata semnalata o problema legata de bunurile comune ale proprietarilor sa depuna diligentele in rezolvarea ei?
problema de baza este ca din cei 5 proprietari care impartim aceiasi coloana cel de la etajul 2 nu doreste sa schimbe tevilemotivand ca la el este cald.
ce posibilitati am sa rezolv aceasta situatie?
va multumesc,
Buna ziua,

Codul de Proc. Civ art.101-104 - Termene:
Art. 101 - Termenele se înţeleg pe zile libere, neintrând în socoteală nici ziua când a început, nici ziua când s-a sfârşit termenul.
Termenele statornicite pe ore încep să curgă de la miezul nopţii zilei următoare.
Termenele statornicite pe ani, luni sau săptămâni se sfârşesc în ziua anului, lunii sau săptămânii corespunzătoare zilei de plecare.
Termenul care, începând la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfârşeşte într-o lună care nu are o asemenea zi, se va socoti împlinit în ziua cea din urmă a lunii.
Termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală, sau când serviciul este suspendat, se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare.
Art. 102 - Termenele încep să curgă de la data comunicării actelor de procedură dacă legea nu dispune altfel.
Termenele încep să curgă şi împotriva părţii care a cerut comunicarea, de la data când a cerut-o.
Art. 103 - Neexercitarea oricărei căi de atac şi neîndeplinirea oricărui alt act de procedură în termenul legal atrage decăderea afară de cazul când legea dispune altfel sau când partea dovedeşte că a fost împiedicată printr-o împrejurare mai presus de voinţa ei.
În acest din urmă caz, actul de procedură se va îndeplini în termen de 15 zile de la încetarea împiedicării; în acelaşi termen vor fi arătate şi motivele împiedicării.
Art. 104 - Actele de procedură trimise prin poştă instanţelor judecătoreşti se socotesc îndeplinite în termen dacă au fost predate recomandat la oficiul poştal înainte de împlinirea lui.