avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate liviaoros

Activitate liviaoros

Discuție Munca legala
Buna ziua, doresc sa va adresez o intrebare, referitoare la legalitatile, angajarii.Acum cateva zile, mi s-a propus, sa lucrez 4 ore pe o firma, cu un salar de 350 lei, si 4 ore pe o alta firma, tot acelas salar. Dar contributiile catre sanatate , somaj si altele, imi vor fii platite doar la un salar, asa mi s-a spus, pe cealalta firma vor fii mai putin platite. Va intreb cum ma afecteaza pe mine, practic, salariul in mana e acelas, nu s-a schimbat, numai pe cartea de munca, voi fii cu 4 ore ? Ce ma sfatuiti?
Buna ziua, este in regula sa primim facturi model cu TVA, de la furnizori chiar daca sunt neplatitori de TVA, noi, firma, fiind platitor de TVA.
buna ziua, am o problema mai delicata, si va rog sa ma sfatuiti care ar fii pasii pt. solutionarea ei.Este vb. de mama care a lucrat cu contract de munca, pe o perioada de 6 luni, dupa plecarea ei din firma, cu acordul ambelor parti, ea nu si-a mai primit drepturile salariale, aferente ultimei luni si nici banii de concediu, fiind angajata numai cu jumatate de norma, banii care i se cuveneau pe drept, pt ca a lucrat.Am depus o sesizare catre ITM Cluj, primind si un raspuns,o decizie in care scrie in data de 30.03.2010, sa se prezinte la sediul firmei pt as lua drepturile salariale care se cuvin, si banii de concediu, mentionand si ca nu sa gasit in statul de plata al angajatorului semnatura ei verificata cu cea din contractul de munca.Adevarul este ca mama nu a semnat in 6 luni nici un stat de plata. Acum domnul respectiv, refuza sa vb cu noi, ne inchide telefonul si a spus ca nu o sa mai primim nici un ban de la el, sa mergem unde vrem, si cum au calculat cei de la ITM ca ar avea dreptul la concediu. Va rog sa-mi spuneti ce e de facut, domnul nu merita sa fie lasat in pace, in felul in care se poarta da dovada de prost crescut, si nu vrem sa renuntam la drepturile noastre.