avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... muncim pentru altii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

muncim pentru altii

buna ziua, am o problema mai delicata, si va rog sa ma sfatuiti care ar fii pasii pt. solutionarea ei.Este vb. de mama care a lucrat cu contract de munca, pe o perioada de 6 luni, dupa plecarea ei din firma, cu acordul ambelor parti, ea nu si-a mai primit drepturile salariale, aferente ultimei luni si nici banii de concediu, fiind angajata numai cu jumatate de norma, banii care i se cuveneau pe drept, pt ca a lucrat.Am depus o sesizare catre ITM Cluj, primind si un raspuns,o decizie in care scrie in data de 30.03.2010, sa se prezinte la sediul firmei pt as lua drepturile salariale care se cuvin, si banii de concediu, mentionand si ca nu sa gasit in statul de plata al angajatorului semnatura ei verificata cu cea din contractul de munca.Adevarul este ca mama nu a semnat in 6 luni nici un stat de plata. Acum domnul respectiv, refuza sa vb cu noi, ne inchide telefonul si a spus ca nu o sa mai primim nici un ban de la el, sa mergem unde vrem, si cum au calculat cei de la ITM ca ar avea dreptul la concediu. Va rog sa-mi spuneti ce e de facut, domnul nu merita sa fie lasat in pace, in felul in care se poarta da dovada de prost crescut, si nu vrem sa renuntam la drepturile noastre.
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 14:45, 14 Aprilie 2010
Va recomand sa trimiteti societatii respective o cerere scrisa (prin care va solicitati drepturile salariale restante) cu copie la ITM. Atasati raspunsul pe care l-ati primit de la ITM. Daca nu se rezolva nimic in termenul pe care il fixati in cerere, luati legatura cu un avocat.
Se pare ca ati epuizat asa zisele cai amiabile.Chemati angajatorul in judecata. Fiind litigiu de munca nu platiti taxa de timbru. Cheltuielile efectuate prin angajarea unui avocat le recuperati tot prin instanta de la angajator.
Este corect ceea ce spune d-na avocat Daniela Sandu cu precizarea ca instanta careia puteti sa va adresati, cu o cerere de chemare in judecata a angajatorului este Tribunalul , in functie de locul unde aveti domiciliul. Pentru redactarea cererii de chemare in judecata si pentru reprezentare este recomandabil sa cereti ajutorul unui avocat. Nu se plateste taxa de timbru iar cheltuielile cu avocatul vi le puteti recupera odata cu recuperarea sumelor restante de la angajator. Mult succes !
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
Emil Lasconi, Consilier juridic
Este corect ceea ce spune d-na avocat

Este pierdere de timp. ITM a trasat masura angajatorului in urma sesizarii si controlului efectuat (altfel nu puta da raspuns petentei) asa ca....
Da, aveti dreptate si eu m-am referit la acelasi lucru insa din cauza grabei a reiesit ca sunt de acord cu intreaga afirmatie a d-nei avocat. De fapt am vrut sa ma refer la procedura in fata instantei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de lichidare claudiadraganoiu claudiadraganoiu Buna,am si eu o intrebare:am fost concediata la ultimul loc de munca si patroana nu mi-a mai dat salariul si nici banii pe concediu,in acest caz eu am facut o ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi recuperez banii emylyutza emylyutza buna tuturor,care poate sa-mi spuna cum pot sa-mi recuperez banii de la un patron,salariul meu pe ultimele doua luni cat am lucrat acolo, 800 ron pentru ca pe ... (vezi toată discuția)
Abuz DAN BUTARU DAN BUTARU Incepand cu 01.06.11 am incetat activitatea in societate,impreuna cu alti colegi,si avem salarii restante pe lunile aprilie,mai si iunie (partial) si domnul ... (vezi toată discuția)