avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ABUZ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ABUZ

Incepand cu 01.06.11 am incetat activitatea in societate,impreuna cu alti colegi,si avem salarii restante pe lunile aprilie,mai si iunie (partial) si domnul director nu vrea sa ne dea banii sub pretext ca nu are,ce putem face,se pote contacta ITM-ul judetean? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 11:41, 18 Iulie 2011
Se poate contacta ITM,acesta urmand sa efectueze un control la societate. daca va gasi neregili,ITM va amenda societatea.
Pentru a obtine salariile restante, este necesar sa va adresati instantei de judecata si sa cereti obligarea angajatorului la plata salariilor si a indemnizatiei pentru concediu neefectuat.
Va rog sa imi dati unele sfaturi, cum se procedeaza si in ce fel de instanta. Va multumesc.
Trebuie sa formulati cerere de chemare in judecata a societatii si sa solicitati obligarea acesteia la plata salariilor restante, inclusiv indemnizatie de concediu de odihna neefectuat, ore suplimentare, etc.
Cererea este scutita de plata taxei de timbru, dar puteti solicita obligarea angajatorului la plata cheltuielilor de judecata - ex. onorariu avocat, cheltuieli transport, etc.
Cererea se depune la Tribunalul in a carei raza teritoriala se afla domiciliul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de lichidare claudiadraganoiu claudiadraganoiu Buna,am si eu o intrebare:am fost concediata la ultimul loc de munca si patroana nu mi-a mai dat salariul si nici banii pe concediu,in acest caz eu am facut o ... (vezi toată discuția)
Plangere knopfler40 knopfler40 Cum se procedeaza cand , doresc sa-mi recuperez salariile si plata zilelor de concediu neplatite de catre societatea de unde am plecat tocmai din aceasta ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu si concediu de odihna neefectuat camelianna camelianna Buna ziua, As dori sa stiu care este procedura (pas cu pas fara cheltuieli de judecata) pentru recuperarea ultimului salariu si a concediului de odihna ... (vezi toată discuția)