avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa de lichidare

Buna,am si eu o intrebare:am fost concediata la ultimul loc de munca si patroana nu mi-a mai dat salariul si nici banii pe concediu,in acest caz eu am facut o sesizare la itm apoi am fost sunata de patroana sa ma duc la ea sa imi dea banii si sa semnez fisa de lichidare,am fost dar nu a vrut sa imi dea banii si vroia sa ma oblige sa semnez o fisa trasa la xerox modificata de ea cu pixu fara sa imi dea nici un exemplar nu am semnat si am sunat la itm sa intreb ce pot face dar din cei doi consultanti nu au stiut sa imi spuna nimic de acest caz.Cui sa ma adresez si daca se mai poate face ceva,am auzit ca numai in instanta pot rezolva problema.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:33, 30 Ianuarie 2009
Puteti sa feceti o alta sesizare la ITM cum ca ,desi ati fost contactata de patroana ,nu v-ati primit drepturile salariale. Asteptati raspuns scris de la ITM in urma controlului. In acest timp chemati in judecata angajatorul la Tribunal pentru plata salariilor restante si a concediului . In cazul in care ati fost concediata prin restructurarea postului aveti dreptul si la un salariu compensatoriu pentru care puteti face cerere la societate si puteti sa il solicitati in instanta. Procesul este scutit de plata taxei de timbru iar cererea o puteti scrie singura. Va recomand sa apelati la un avocat .
poate itm-ul sa rezolve problema fara sa mai chem eu in judecata angajatorul?
ITM poate sa solicite angajatorului sa va achite drepturile salariale, dar nu il poate obliga. In cazul in care ii pune in vedere sa va achite drepturile salariale si angajatorul nu se conformeaza , ii poate aplica doar o amenda.
Doar instanta, prin pronuntarea unei hotarari poate sa oblige angajatorul sa va acorde aceste drepturi restante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau un sfat ,va rog! dorali dorali astazi ,am fost informati de la serviciu ca toti suntem in preaviz de la data de 2 noiembrie, fara ca noi sa fi semnat ceva...ni sau dat salariile, si patroana ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca ionutpatru ionutpatru am lucrat la o sectie de confectii in 2008-2009,si in 2012,aproximativ 3 ani,am cerut carnetul de munca intru cat mi-am deschis un magazin,si patroana ... (vezi toată discuția)
Sesizare itm, care e pasul nr 2? C ELENA C ELENA Am facut o sesizare la ITM , mi s-a dat dreptate ca nu am fost platita pt ultimele2 luni si le-a dat termen sa-mi achite sumele restante pana pe 26.07, ceea ce ... (vezi toată discuția)