buna tuturor,care poate sa-mi spuna cum pot sa-mi recuperez banii de la un patron,salariul meu pe ultimele doua luni cat am lucrat acolo, 800 ron pentru ca pe cale amiabila nu se poate,si ce trebuie sa fac, ce hartii si cat costa aproximativ
va multumesc
1. Puteti depune o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca de care apartine angajatorul dvs.
sau
2. Puteti introduce o cerere de chemare in judecata. Litigiile de munca sunt scutite de taxa de timbru. Daca doriti ajutorul unui avocat, o sa va coste onorariul acestuia care difera de la avocat la avocat.
In acest sens, formulati o cerere de chemare in judecata a fostului dvs angajator si prin care solicitati obligarea la plata drepturilor salariale restante pe perioada respective.
Buna ziua, eu am lucrat o luna de proba fara contract cu plata la negru , asa am cazut de acord cu angajatorul urmand sa mi faca contract, au trecut 3 si eu nu mi am primit salariu 1500 pe luna, cum imi pot recupera bani neavand contract de munca insa pot dovedi ca am lucrat acolo ( semnatura mea sunt pe toate facturile si chitantele )
În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedete rminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă.
1. depuneti o sesizare la ITM, in acest sens sau 2. Deschideti o actiune in instanta. In acest sens, formulati o cerere de chemare in judecata a fostului dvs angajator si prin care solicitati obligarea la plata drepturilor salariale restante pe perioada respective.
Daca nu va descurcati in ceea ce priveste redactarea unei asemenea cereri este mai bine sa solicitati ajutorul unui avocat.
Alte discuții în legătură
Neplata salariului
danutz69
Sunt in situatia de a nu fi primit salariul aferent ultimelor 3 luni , iar angajatorul find un ong vine cu tot felul de justificari mai mult sau mai putin ... (vezi toată discuția)