avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Patronul refuza sa ma plateasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Patronul refuza sa ma plateasca

am lucrat la o firma di septembrie pana in aprilie cu contract de munca dar incepand cu luna ianuarie nu am mai fost platit iar patronul refuza sa imi achite suma restanta-aproximativ3000 ron-fara hotarire judecatoreasca, iar cum un asemenea demers costa....ce ma sfatuiti sa fac
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:34, 18 Mai 2012
Depuneti o sesizare la ITM-ul din raza caruia isi are sediul fostul angajator ... poate in acest sens, vetio obtine plata salariului .. in caz contrar, singura solutie este actiunea in instanta.
se poate deschide o actiune juridica prntru o suma asa mica?care ar fi costul si de ce acte am nevoie? e necesara angajarea unui avocat
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2012
dreptatevasile, utilizator
Nu este necesara angajarea unui avocat .. fiind litigiu de munca nu se platesc taxe judiciare .. actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu ... se face o cerere de chemare in judecata a angajatorului prin care solicitati instantei sa-l oblige la plata drepturilor salariale restante pentru perioada respectiva ...la cerere puteti atasa copie c.i.m. si copie decizie de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu munca Anka1981 Anka1981 Se poate litigiu munca fără avocat? (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la firma andrushka2005 andrushka2005 Buna ziua, Lucrez la o firma de constructii metalice S.C. ......... S.A. si am salarii restante de primit din lunile Aprilie, Mai, Iunie, lichidare ... (vezi toată discuția)
Neplata salariu ContSters248993 ContSters248993 Buna ziua. O intrebare am si eu. Nu am primit salariu din sept. 2011, acum fiind si in concediu de maternitate. Am depus plangere la ITM la care mi sa raspuns ... (vezi toată discuția)