avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum sa formulez o plangere ce tb sa o depun la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum sa formulez o plangere ce tb sa o depun la tribunal?

Buna ziua,
Angajatorul nu mi-a platit salariul pe perioada in care am fost insarcinata si am fost in concediu medical pentru sarcina cu risc precum si pe perioada lauziei.Desi am facut cerere ata pentru salar cat si pentru ajutorul de nastere, angajatorul refuza sa ma plateasca nici raspuns nu mi-a dat la cerere.
Am facut sesizare la CAS (urma sa isi recupereze banii de la stat) ,acestia inca nu mi-au dat nici un raspuns. Am facut sesizare si la ITM acestia, la control au sesizat ca intr-adevar nu m-a platit , insa am fost sfatuita in raspunsul primit de la ei oficial sa dau angajatorul in judecata sa imi recuperez salariul.
Ma puteti ajuta , sa imi spuneti cand depun plangerea la tribunal exista formular tip pe care tb sa il completez?aveti exemplu sa imi aratati un astfel de formular? Ce acte imi sunt necesare la dosar?e adevarat ca este gratuit si ca ma pot reprezenta singura la tribunal?ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: adamiulia , utilizator 09:09, 24 Noiembrie 2010
Nu exista formulare tip pentru plangeri de acest fel,iar ele trebuie dovedite si cu probe.
Recomandabil,daca aveti posibilitati materiale,ar fi sa angajati un avocat,care macar sa v-o redacteze,daca nu aveti posibilitati ,iar in caz contrar si pentru a o sustine in instanta.
Eventualele cheltuieli facute cu avocatul se pot solicita in cadrul cheltuielilor de judecata ,de la angajatorul dvs, in cazul castigarii litigiului cu acesta
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Prin cererea de chemare in judecata chemati în judecata pe pârâta SC ...... SRL solicitând ca prin hotarâre judecatoreasca aceasta sa fie obligata la plata drepturilor salariale restante din perioada ............, in cuantum de ........lei, precum si a ajutorul de nastere in valoare de ....... lei, actualizate cu rata inflatiei si cursul leu – euro, precum si obligarea la plata cheltuielilor de judecata efectuate cu acest litigiu.
În motivarea cererii veti arata ca ati fost angajata la societatea pârâta în functia de ...... în perioada ................, conform contractului de munca nr. ....., societatea neachitându-va drepturile salariale cuvenite.
De asemenea, mentionati ca potrivit art.51 lit.c din CCMN pe anii 2007-2010 ati formulat o cerere de acordare a jutorului pentru nastere , cerere la care angajatorul nu v-a dat niciun raspuns si nici nu v-a platit acest ajutor.

În dovedirea cererii se depune înscrisuri.

In litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul.
Va multumesc ptr raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariu.. windows2000 windows2000 Buna ziua, Sunt angajat la un patron intr-o fabrica pe postul de contabil si nu mi-am luat salariul de 3 luni, am vorbit cu sefii mei directi adica contabilul ... (vezi toată discuția)
Tribunalul muncii;formulare si acte necesare pentru declansarea unei actiuni Stefan Ioana Stefan Ioana Fiul meu a lucrat la o firma de constructii in Bucuresti si de trei luni sta acasa,fara ca cei de la firma sa-i spuna ca este in concediu fara plata sau su ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta angajator arakys arakys Buna seara! Cum se deschide o actiune in instanta pentru recuperarea drepturilor banesti salariale neacordate de angajator? Ce anume (dovezi, acte, ... (vezi toată discuția)