avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariu..
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariu..

Buna ziua,
Sunt angajat la un patron intr-o fabrica pe postul de contabil si nu mi-am luat salariul de 3 luni, am vorbit cu sefii mei directi adica contabilul sef care mi*au spus ca nici ei nu si*a-u primit drepturile salariale,vreau sa va intreb cum pot sa-mi recuperez salariul pe aceste 3 luni, mentionez ca de saptamana viitoare imi iau concediul legal de 21 zile lucratoare si imi caut alt loc de munca.
va rog ajutati-ma cu un raspuns deoarece unii dintre colegii mei din alte departamente si-au luat salariile cel putin pe luna februarie pe cand mie nu mi*au dat nimic anul acesta.
Va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: windows2000 , utilizator 13:18, 28 Aprilie 2010
Puteti sesiza ITM dar nu va ajuta prea mult, puteti chema in judecata angajatorul. Este litigiu de munca si sunteti scutit de taxa de timbru.
cel mai sigur in instanta va recuperati salariul
Este bine sa aveti si un punct de vedere din partea ITM pentru a avea sustinere in instanta.
Adresati-va Tribunalului de la domiciliul dvs. cu o cerere simpla prin care chemati in judecata angajatorul pentru neplata salariului. In litigiile de munca probele cad in sarcina angajatorului, deci este relativ simplu. Mai mult, sunteti scutit de taxe judiciare de timbru.
multumesc pentru raspunsuri da rmai am o intrebare daca nu ma prezint la serviciu mai multe zile nejustificat ce mi se poate intampla pot sa madea afara sa-mi desfaca eei unilateral contractul de munca? in acest caz mai am dreptul la jutor de somaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu imi pot recupera actele in original flo1982 flo1982 Buna ziua, Am rugamintea de a ma ajuta si pe mine cu ceva sfaturi: - de la ultimul loc de munca, care a fost pana in luna ianuarie 2009 nu imi pot recupera : ... (vezi toată discuția)
Competenta itm ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! un control efectuat angajatorului de catre itm poate dispune plata unei sume ,oprite angajatului din salariu nejustificat? mai precis unui angajat ... (vezi toată discuția)
Imi pot recupera ultimul salariu andrei_13 andrei_13 am plecat de la firma si nu mi se mai da ultimul salariu. ce as putea face pt ca sa imi primesc banii? (vezi toată discuția)