avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate ademar

Activitate ademar

Răspuns la discuția infiintare firma student
Ideea e ca am cerut aceasta adeverinta si mi s-a raspuns de la secretariatul facultatii ca trebuie specificat in adeverinta ca respectivul student nu are restante. ( adica ,credite nepromovate).
Răspuns la discuția taxa radio
Taxa radio-tv pt. societati urmareste datele societatii, nu are legatura cu functionarea sau nefunctionarea firmei;cf.legii societatea din momentul infiintarii are obligativitatea platii acestei taxe. Factura se emite dupa plata sumei datorate si mai mult se plateste retroactiv pe 3 ani in urma! Sincer, nu stiu ce se poate intampla daca nu platesti, eu deja am primit notificare de la firma de executare silita. O fi legal?
Răspuns la discuția infiintare firma student
nu! In momentul in care nu mai e asociat unic plateste toate taxele de care a fost scutit. Are aceasta obligatie timp de 3 ani.
Cum ati rezolvat cu adeverinta de la facultate? Sau poate sunteti in situatia norocoasa in care nu aveti restante?
Conform HG 166/2003 un student poate beneficia de scutiri de taxe la infiintare daca:
-urmeaza cursuri la o institutie acreditata-clar
- are sub 30 ani -clar
- este cel putin in anul 2 de studiu si sa fi promovat toate obligatiile prevazute de senatul universitatii- interpretabil!
Adica esti in anul 2 (sau mai mult) si ai promovat obligatiile pt anul 2 sau cele aferente fiecarui an in parte?
Daca de ex. esti integralist dupa anul 2 dar il repeti pe 3? Sau ai restante din 2 in 3 si din 3 in 4?Nu zice nicaieri ca trebuie sa fii integralist!
Ideea e ca sa nu infiintezi firma in anul 1(adica sa te inscrii la facultate doar pt a beneficia de reduceri si apoi sa abandonezi!)Ce putin eu asa vad esenta legii. Exista vreun model de adeverinta pe care facultatea sa o elibereze?
Nu am cunostinte legislative dar simtul imi spune ca daca inchirierea este pentru firma atunci nu se poate face cu persoana fizica tocmai pt ca cheltuielile aferente nu se pot deduce
Pe acea adeverinta pt.stagiul de cotizare trebuie completat O.P.din data de... Nu se specifica nicaieri suma si nici nu se verifica undeva. Pot fi si 10 lei!
Sunt firma de constructii si am facut o factura unui beneficiar acum 5 luni! Mi-a platit cu taraita o suma mai mica decat jumatatea facturii.Nu am vrut sa actionez in nici un fel deoarece ne consideram prieteni, dar acum a cam ajuns cutitul la os, in sensul ca am conturile blocate din cauza neplatii datoriilor la stat. Ce pot sa fac?