avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate gabitzu_l

Activitate gabitzu_l

As vrea sa dau mai multe explicatii legate de intrebarile mele anterioare.

In institutia in care lucrez cei mai multi angajati suntem functionari publici de ani de zile. Acum angajatorul (DGASPC) doreste sa ne transforme posturile in posturi contractuale si sa ne incadreze pe un alt salariul. Precizez faptul ca responsabilitatile noastre nu s-a modificat fata de momentul in care am fost numiti in functia publica. Suntem circa 50 de functionari publici in situatia asta.

Impreuna cu colegii mei am cautat in legislatie temeiul legal prin care angajatorul ar putea sa ne transforme posturile ocupate prin concurs in posturi contractuale, dar nu am gasit nimic in acest sens.

Mi-ar fi de mare ajutor un raspuns deoarece in situatia in care nu exista temei legal pentru un astfel de demers ne gandim sa actionam in instanta angajatorul. Multumesc anticipat pentru orice sugestie
Care este temeiul legal prin care angajatorul poate sa transforme posturile ocupate in prezent de catre functionari publici in posturi contractuale? Este nevoie de acordul functionarului?
In data de 31.12.2005 eram in concediu pentru cresterea copilului insa cei de la institutia unde lucrez sustin ca nu constituie vechime in munca. Nu mai stiu ce sa cred. Mie mi se pare destul de clara legea nr.7/2007 si mai ales precizarea de la articolul 24. Nu stiu unde sa ma adresez pentru clarificarea problemei.
Buna ziua
Lucrez pe o functie publica si ma intereseaza daca concediul pentru cresterea copilului se considera vechime in munca. Am fost in concediu din decembrie 2005 pana in noiembrie 2007. Stiu ca legea nr. 7/2007 pentru aprobarea OUG nr. 148/2005, la articolul 18, alin. 7 precizeaza: Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 12 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta iar la art. 24 se precizeaza ca prevederile prezentei ordonante de urgenta se aplica si persoanelor care, la data de 31 decembrie 2005, se aflau in in concediu de maternitate si in plata indemnizatiei pt cresterea copilului.
As vrea sa stiu daca se refera la perioada de dupa ianuarie 2007 sau se considera retroactiv intreaga perioada de 2 ani ca fiind vechime in munca.
Va multumesc
Socrii mei locuiesc in acea casa din 1986 si au platit chirie la stat dar numai in anul 1996 au inceput demersurile de cumparare a casei respective. Contractul de cumparare prevedea cladirile si terenul aferent (250 mp) dar in realitate cladirile (casa, sura ) ocupa 400 mp, asa reiese dintr-o chitanta reprezentand plata impozitului pe teren si din expertiza topografica a terenului. Cand au solicitat sa fie improprietariti cu terenul (cei 1707 mp reprezentand terenul de sub casa, curte si gradina) au fost purtati de la primar la prefect si inapoi. Scopul procesului intentat a fost acela de a obliga autoritatile sa ii puna in posesia terenului. Procesul s-a incheiat cu intabularea a 250 mp. Sunt in varsta si vor sa obtina acel teren. Sunt ingroziti la gandul ca primaria vinde terenul unor persoane straine iar ei raman fara curte si gradina
Face parte din domeniul privat al statului
Am uitat sa precizez ca din cei 1707 mp 250 mp sunt in proprietatea socrilor mei iar restul in proprietatea statului
Socrii mei locuiesc la tara. Au cumparat casa cu legea 112 in 1996 si au achitat-o integral in anul 2000. Prin proces cu primaria comunei le-au fost atribuiti 250 mp dar curtea si gradina sunt in suprafata de 1707 mp. Ce alternative au pentru a cumpara terenul aferent locuintei. Exista posibilitatea ca o alta persoana sa poata sa cumpere curtea si gradina iar ei sa ramana doar cu accesul din strada? Va multumesc anticipat
Sunt functionar public din 2005. De circa 450 de zile sunt in concediu medical ca urmare a unui transplant de maduva. Mai pot sa beneficiez de concediu medical pana in 31 decembrie 2009 dupa care trebuie sau sa ma pensionez pe caz de boala sau sa ma intorc la serviciu. Exista posibilitatea sa solicit pentru inca o perioada de timp suspendarea raporturilor de serviciu cu posibilitatea de a ma intoarce la vechiul loc de munca si daca da pentru cat timp. Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc
Răspuns la discuția anulare act de donatie
logic asa gandeam si eu dar cu legile din prezent nu mai stii ce sa crezi.
revenind la problema care a cauzat aceasta situatie, potentialul urmator proprietar al apartamentului (donat) nu mai are nici un fel de obligatie, eventuala reductiune cazand pe capul fostilor proprietari (donatarii).
va multumesc