avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Activitate kama3

Activitate kama3

Teoretic si legal firma de telefonie stocheaza doar destinatiile si sursele apelurilor si ale mesajelor. Chiar daca convorbirile sunt inregistrate (si in mod sigur unele sunt) sunt interceptari ilegale si nu s-ar risca nimeni sa le dea. Interceptarile legale sunt doar acelea dispuse de procuror in anumite cazuri.
Nu e chiar asa.
O sentinta poate fi definitiva si executorie fara a fi irevocabila.
In situatia in care e executorie, creditorul o poate pune in executare urmand ca creditorul sa suporte si cheltuielile de executare. Chiar daca dvs faceti recurs, recursul nu suspenda executarea decat in cateva cazuri, deci chiar daca dvs faceti recurs, horararea poate fi pusa in executare.
Puteti sa va executati obligatia de buna voie si in acelasi timp sa faceti recurs impotriva hotararii, urmand ca in cazul in care hotararea de la fond a fost desfiintata sa intoarceti executarea, adica sa recuperati ce ati platit.
Riscul este sa nu mai puteti sa recuperati ce ati platit, dar avand in vedere ca oricum puteti fi executat, macar nu riscati sa platiti si cheltuieli de executare.
Recunoasterea pretentiilor se face in instanta si in acest sens se da o hotarare irevocabila de la fond. Dar avand in vedere ca nu ati recunoscut nimic aveti dreptul la recurs.
Sper ca am fost suficient de explicit...
Răspuns la discuția executare latura civila
Multumesc!
Buna ziua!

Speta: In urma unui proces penal se da o hotarare prin care X in calitate de parte responsabila civilmente a lui Y este obligata la plata unor despagubiri si a unor prestatii periodice catre terte persoane. Y face recurs impotriva hotararii, X nu face recurs.
X poate fi executat silit inainte de judecarea recursului?
Daca X nu a recurat hotarerea se considera ca a ramas definitiva pe latura civila si poate fi executata, avand in vedere ca despagubirea civila se executa dupa legea civila?

Va multumesc!
Buna ziua!
Va retin atentia cu o speta ( de fapt trei dosare) dar care au stransa legatura intre ele.

Am fost angajat al unei institutii de stat.
In luna august 2009 am fost concediat (concediere colectiva).
Am contestat dispozitia de concediere si am castigat. Instanta a dispus anularea dispozitiei, reincadrarea in functia avuta anterior, precum si acordarea unor despagubiri egale cu drepturile salariale de care as fi beneficiat daca as fi fost angajat actualizate, precum si a unei sume cu titlu de despagubiri morale.
De asemenea, in temeiul contractului colectiv de munca as fi beneficiat de plati compensatorii in cuantum de 3 salarii brute.
Angajatorul mi-a platit doar un salariu
I-am actionat in judecata si in acest caz au fost obligati sa plateasca si diferenta.

In contractul individual de munca au fost stipulate 3 sporuri in cuantum total de 37%. In anumite luni mi-au fost acordate doar partial.
Si in acest caz am deschis proces, angajatorul fiind obligat sa plateasca diferentele.

Deci in momentul de fata am trei titluri executorii pe care vreau sa le execut.

Intrebarea este daca sunt aplicabile dispozitiile ordonantei de guvern 71/2009 cu privire la reesalonare.

Multumesc!
Buna ziua!
Am o nelamurire si v-as fi recunoscator daca m-ati ajuta in rezolvarea ei.
Pe perioada concediului de odihna seful serviciului juridic poate fi inlocuit de o persoana care nu este angajata in unitate ca si consilier juridic? Persoana in cauza are studii juridice dar nu are statutul de consilier juridic.
Mai mult decat atat, aceasta persoana a semnat cereri de chemare in judecata in locul sefului de serviciu.
Adica, la sfarsitul cererii este trecut sef serviciu juridic popescu si in locul lui apare semnatura lui ionescu.
Mai mult, in statul de functii se specifica clar ca seful de serviciu trebuie sa fie consilier juridic, cu grad superior.
Va multumesc!