avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare Hotarare Judecatoreasca si recurs ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare Hotarare Judecatoreasca si recurs sau....doar recurs?

Buna ziua.
Doresc sa fac recurs la Curtea de Apel in urma unei Hotarari Judecatoresti si nu stiu daca trebuie sa execut acea hotarare si sa fac recurs sau se face recurs fara a se executa hotararea?

va multumesc
Leonora
Cel mai recent răspuns: kama3 , utilizator 22:11, 23 Septembrie 2011
daca este executorie, o puteti executa de buna voie sau la somatia creditorului. puteti ataca hotararea.
Hotararea este executorie dar daca o execut mai pot sa o atac in Instanta?
Daca o puneti in executare inseamna ca suntei de acord cu ceea ce a pronuntat instanta , in acest caz nu vad de ce ati mai ataca-o cu recurs ...
Va multumesc pentru raspunsuri.Am inteles acum.Nu stiu de ce "nu stia" si avocatul acest lucru,invatandu-ma cu totul altceva.
Nu e chiar asa.
O sentinta poate fi definitiva si executorie fara a fi irevocabila.
In situatia in care e executorie, creditorul o poate pune in executare urmand ca creditorul sa suporte si cheltuielile de executare. Chiar daca dvs faceti recurs, recursul nu suspenda executarea decat in cateva cazuri, deci chiar daca dvs faceti recurs, horararea poate fi pusa in executare.
Puteti sa va executati obligatia de buna voie si in acelasi timp sa faceti recurs impotriva hotararii, urmand ca in cazul in care hotararea de la fond a fost desfiintata sa intoarceti executarea, adica sa recuperati ce ati platit.
Riscul este sa nu mai puteti sa recuperati ce ati platit, dar avand in vedere ca oricum puteti fi executat, macar nu riscati sa platiti si cheltuieli de executare.
Recunoasterea pretentiilor se face in instanta si in acest sens se da o hotarare irevocabila de la fond. Dar avand in vedere ca nu ati recunoscut nimic aveti dreptul la recurs.
Sper ca am fost suficient de explicit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate suspenda executarea dupa depunerea unei contestatii in anulare? selfdefender selfdefender Am primit o somatie pentru evacuare, am depus o contestatie in anulare la Curtea de Apel pentru recursul declarat nul ca nemotivat, desi motivele erau ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli judecata liaza liaza Buna seara, Am castigat un proces la Instanta de fond(Tribunal), in caliatea de parat,iar astazi s-a pronuntat la CA Pitesti hotararea, reclamantei i-a fost ... (vezi toată discuția)
Hotarire judecatoreasca carmenba carmenba Am cistigat procesul impotriva angajatorului, urmand sa primesc salariile de la concediere si pina acum. Intrebarea mea este: pot sa merg la angajator sa imi ... (vezi toată discuția)