avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... executare latura civila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

executare latura civila

Buna ziua!

Speta: In urma unui proces penal se da o hotarare prin care X in calitate de parte responsabila civilmente a lui Y este obligata la plata unor despagubiri si a unor prestatii periodice catre terte persoane. Y face recurs impotriva hotararii, X nu face recurs.
X poate fi executat silit inainte de judecarea recursului?
Daca X nu a recurat hotarerea se considera ca a ramas definitiva pe latura civila si poate fi executata, avand in vedere ca despagubirea civila se executa dupa legea civila?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: kama3 , utilizator 08:36, 23 Septembrie 2011
Hotararea intreaga se investeste cu titilu executor atunci cand ramane definitiva.
Exceptie doar cand se disjunge latura civila.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizarea si investirea cu formula executorie - hotarare penala denidia denidia buna seara spuneti-mi va rog care e procedura de eliberare a unei decizii definitive in vederea executarii ca parte civila, mi s-a admis recursul, am depus ... (vezi toată discuția)
Executare silita ailincaidan ailincaidan se poate face executarea silita cu hotarire definitiva fara titlul executoriu si la care s-a facut recurs de catre asigurator(in dosar penal)? (vezi toată discuția)
Disjungerea laturii civile a procesului penal okey okey daca la un proces penal se disjunge penalul de civil inculpatul mai are treaba cu procesul civil (asigurator + victime ) sau cum este ? Il avantajeaza pe ... (vezi toată discuția)