Va multumesc pentru raspunsuri.
Inteleg ca trebuie inceput cu succesiunea bunicilor , deci practic unchiul meu trebuie sa inceapa procedura si ulterior eu sa incep succesiunea pentru tatal meu? El nu avea alte bunuri proprii decat ceea ce mosteneste de la parinti.
E o situatie cel putin delicata, pentru ca unchiul meu nu vrea sa faca nimic, numai dupa ce gaseste cumparator la casa, care nu prea se arata.Fiind departe, nu pot merge des acolo si se degradeaza pe zi ce trece.
Toate actele casei, certificate de deces etc sunt la mine dar nu stiu ce ar trebui sa fac, concret , daca unchiul meu nu vrea. Eu pot face succesiunea dupa tata daca cea dupa bunici nu e facuta si el nu avea altceva decat ceea ce mosteneste de la parinti?
Va multumesc.
Buna seara,
Va supun atentiei urmatoarea situatie:
Bunicii din partea tatalui sunt decedati din anul 2004.Ei au avut doi copii: tatal meu si fratele lui. Tatal meu locuia cu parintii sai din anul 1991. Dupa decesul bunicilor, tata a ramas in continuare in casa parinteasca, el neavand alta locuinta ;bunicii fiind in varsta el s-a ocupat in principal de gospodarie si de lucrarea pamantului etc. Dupa decesul bunicilor, cei doi frati nu au facut nici o succesiune, nu stiu de ce, eu am spus ca ar trebui facuta dar....Anul trecut a decedat si tatal meu. Acum , nu stiu cu ce ar trebui sa incepem... se poate face succesiunea dupa bunici, dupa atatia ani? si ar veni la mostenire fratele tatalui meu si cu mine ca unica mostenitoare a tatalui meu? sau cum ar trebui sa procedez? A ramas doar casa parinteasca si gradina, daca se va vinde care este cota -parte care ni se cuvine fiecaruia dintre noi?
Comuna respectiva este la cca 150 km si de orasul meu si de al unchiului meu dar diverse persoane de acolo mi-au spus ca el nu considera ca as avea si eu drept pentru ca tata a locuit acolo si dupa moartea bunicilor si prin asta l-a impiedicat pe el sa vanda casa mai repede.
Va rog sa-mi spuneti parerea dvs in aceasta situatie, eventual un sfat.
Multumesc mult.
Va multumesc inca o data pentru raspunsurile dvs, sunt placut surprinsa de acest site, am mai primit si cu alte ocazii raspunsuri rapide si avizate.
Sper sa rezolv cumva si problema mea, luni voi merge la ITM.
Multumesc mult.
Dar la somaj s-ar putea sa accepte o copie de pe decizie (in cazul in care reusesc cumva sa fac rost de ea) sau trebuie neaparat decizia in original?
Multumesc, da...tocmai de asta imi era ''frica''.Tocmai asta nu pot face sub nici o forma.
O alta intrebare, va rog. Acea decizie de incetare imi mai poate fi necesara altundeva in afara de dosarul pentru somaj? Este foarte important acest aspect.
multumesc.
Multumesc pentru raspunsuri, insa eu voiam sa stiu daca imi vor da la ITM carnetul de munca fara decizia de incetare a CIM? Eu sper ca da, adica ei ar trebui sa aiba exemplarul lor, al meu lipseste, doar la somaj probabil nu voi putea depune dosarul.
Speram sa pot obtine o copie, eventual de la ITM , dar vad ca acest lucru nu mai este posibil, ma indoiesc sincer ca voi gasi ''intelegere'', asa cum spuneti.
Buna seara!
As avea nevoie de un raspuns, daca este posibil.
Saptamana trecuta am primit decizia de incetare a CIM, conf art 65(1) , postul pe care il ocupam a fost desfiintat datorita reorganizarii firmei din motive economice.
Mi s-a spus ca , dupa 10 zile sa-mi ridic carnetul de munca de la ITM, dupa care sa ma adresez AJOFM in vederea primirii indemnizatiei de somaj.
Acum, problema e ca, din cauza unui concurs de imprejurari mai complicate, nu mai am acea decizie de incetare a CIM.
Intrebarea e daca din aceasta cauza nu voi putea primi carnetul de munca de la ITM sau doar dosarul pentru somaj va fi afectat? ( stiu ca la somaj decizia este neaparat necesara) La momentul respectiv, am semnat 3 exemplare ale acelei decizii, unul cred ca ramane la angajator , unul la mine , al 3-lea, nu stiu, ajunge la ITM sau...? Sub nici o forma nu pot cere o alta decizie de la angajator, ma gandeam doar daca n-as putea primi o copie de la ITM sau unde ar fi cel de-al treilea exemplar?
Imi cer scuze daca n-am explicat prea clar.
Va multumesc pentru orice raspuns.
Vreau sa va multumesc tuturor pentru sfaturi si pareri!
In cele din urma, am reusit(cu greu) sa vindem apartamentul, nu grozav......dar , in aceasta perioada nu prea poti face mofturi......nu am primit chiar suma de care aveam nevoie, insa e mai bine decat deloc.
Mai avem aprox o luna, dupa care trebuie sa-l eliberam si sa ne mutam in celalalt mai mare ...sper sa reusim sa ne incadram in timp.
Multumesc mult inca o data, probabil voi mai avea nevoie si de alte sfaturi!
Atata vreme cat economia merge cum merge, apar someri pe banda rulanta, FMI nu da bani, bancile nu dau credite nu au cum sa mai creasca doar sa scada de la luna la luna. De crescut poate o sa creasca paralel cu economia si cu largetea bancilor pentru ca majoritatea tranzactiilor se fac cu banii bancilor. Si eu am ap de vanzare intr-o zona f buna Clujului, ma suna zilnic lumea, vin sa vada cu einspe mii de agentii dar nu au bani si nu primesc credite.
Exact la fel se intampla si la noi.Oamenii suna, sotul sau eu trebuie sa plecam aproape zilnic de la serviciu sa-l aratam celor care vor sa-l vada.....dar....cam atat. O singura familie s-a aratat in mod serios interesata, dar nu au primit suficienti bani de la banca. Si majoritatea voiau sa cumpere cu "prima casa", acum nici cu acest program nu se stie ce va fi.....incep sa am serioase indoieli ca vom reusi sa-l vindem.