Multumesc mult de tot. Este vorba de bunicii materni. Noi vrem neaparat sa gasim o varianta prin care casa ca fie integral pe numele bunicii, se poate face contract de vanzare cumparare cu valoare de 1 ron sau 0?
Buna seara, am cateva nelamuriri pentru care as avea nevoie de indrumare in ceea ce priveste succesiunea. Vrem sa inaintam actele pentru mostenire dupa doua imobile, este vorba de o casa in care sunt proprietari bunica cu 1/2 si bunicul meu cu 1/2, bunicul este decedat din 1995, si un apartament in care sunt proprietari mama cu 1/2 si tata cu 1/2, mama a decedat in 11.08.2011.
- daca bunicul a avut actiuni dupa care s-a facut succesiune, sunt obligata ca actele de mostenire pentru casa sa le fac la acelasi notar la care s-a facut succesiunea pentru actiuni? Avand in vederea ca notarii au tarife diferite nu mi se pare normal sa fiu obiligata sa fac actele la notarul "X"
- cum se va imparti intre mine, tata si bunica jumatatea din casa care era pe numele bunicului?
- cum am putea, eu si tata, sa cedam partea nostra din casa in favoarea bunicii, am inteles ca daca au trecut 6 luni de la deces nu se mai poate ceda partea, se poate face doar prin donatie sau prin contract de vanzare-cumparare
- avand in vedere ca bunicul a murit in 1995 si se face mostenirea doar acum trebuie platita o amenda sau o taxa suplimentara?
Va multumesc
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii.
Societate comerciala care are 3 asociati, cei 3 sunt si administratori in cadrul firmei, in statul este stipulat ca nu se poate lua o hotarare decat prin unanimitate de voturi. In cazul in care unul dintre cei 3 administratori a semnat un contract, fara supunerea la vot sau fara sa existe o imputernicire pentru semnarea lui, contractul respectiv poate fi reziliat?
Multumesc,
Din cate isi aduc aminte prima pedeapsa a fost de 6 ani dar s-a redus la 4 si s-au executat 2 ani cu suspendare iar a doua a fost de 4 ani din care sau executat 2 ani cu suspendare. Deci sa inteleg ca se face suma intre cele doua pedepse executate, adica 4 ani si se considere 2 ani pana la reabilitare, la care se mai adauga 4 ani, adica 6 ani trebuie sa treaca de la eliberare? Am mai citit in codul penal ca trebuie sa aibe un loc de munca, el nu are momentan loc de munca dar vrea sa devina PFA pentru asi deschide un magazin mic. E obligatorie aceasta conditie? Multumesc.
Buna, am si eu o intrebare. Tatal unei prietene este recidivisti, a savarsit doua pedepse pentru furt, in ce conditii se poate face reabilitarea? Am mai citit pe forum un topic asemanator dar nu am inteles daca la termenul care trebuie sa treaca se face suma celor doua pedepse sau se i-a in considerare doar ultima. Are nevoie de cazier pentru PFA. Multumesc.
"Obiectul contractului este REPREZENTAREA INTERESELOR COCIETATII IN FATA POTENTIALILOR CLIENTI, realizarea de activitati de PROSPECTARE A PIETII...in conformitate cu legislatia in vigoare.".....
Obligatile mele sunt:
- "RESPECTAREA CLAUZELOR PREVAZUTE IN ANEXA LA CONTRACT CARE FACE PARTE INTEGRANTA DIN ACESTA";(O ANEXA PE CARE NU AM VAZUT-O, NU AM SEMNAT-O, NU STIU CE PREVEDE)
- "SA DECLAR VENITURILE REALIZATE DIN PREZENTUL CONTRACT";
Este un contract downloadat de pe internet, pe care l-am gasit si eu pe mai multe pagini.
Dar nu cred ca o plangere la ITM ar fi cea mai buna solutie, in sensul ca traim in Romania,.... daca au dat mita sa li se puna stampila pe talonul masinii pentru verificare fara sa tina cont de faptul ca masina are probleme tehnice mari si ca se pune in pericol viata persoanei care o conduce, nu cred ca au nici o retinere sa rezolve cu bani si problema aceasta.
M-am angajat de curand la o societate comerciala. Dupa angajare mi s-a spus ca de fapt voi fi angajata de societate cu salar minim pe economie iar comisioanele sau bonusurile o sa le iau prin Contract Civil. Prima nedumerire a mea a aparut in momentul in care am citit contractul civil si am vazut ca este incheiat intre mine si o alta firma, nu cea pentru care m-am angajat, dar in momentul in care am ridicat aceasta problema mi s-a spus ca firma cu care am incheiat contractul civil este tot firma lor si sa nu imi fac probleme. Mi s-a explicat procedura prin care au fost "inregistrate" contractele civile pana acum, adica, se trimit prin posta impreuna cu declaratia 020 cu confirmare de primire, iar in momentul in care primesc confirmarea de primire sa o trimit pe fax angajatorului.
Am incercat sa adun cat mai multe informatii in ceea ce priveste acest Contract Civil intre o persoana fizica neautorizata si o sociatate comerciala si am inteles ca el a fost abrogat in 2004. In Timisoara pana in Noiembrie 2008 au mai fost inregistrate astfel de contracte.
Problema este ca acest comision eu il incasez in data de 30 a fiecare luni, dar mi s-a spus ca fara confirmarea de primire de la finante nu o sa vad nici un leu.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- daca acest contract este abrogat si nu mai poate fi inregistrat la finante ce repercursiuni ar putea avea acest fapt asupra mea. Este clar ca acea confirmare de primire a plicului nu imi ofera nici o garantie ca se va inregistra contractul;
- ce alta varianta viabila am pentru a lucra legal fara sa devin PFA;
- ce pot sa fac sa imi primesc banii, pentru ca firma cu siguranta nu ma va lua in seama daca o sa le spun ca acest contract nu are nici un temei legal;
- am inteles ca in cazul in care devin PFA si semnez un astfel de contract, societatii ii revine obligatia sa plateasca impozitul de 16% (sau 10%) conform contractului, iar eu am obligatia sa platesc CAS-ul, e adevarat?
- de ce primesc comisionul de la o firma iar eu sunt angajata cu carte de munca pe o alta firma?
Va multumesc.