avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate michaela13

Activitate michaela13

Speta: o firma angajeaza o persoana cu contract de munca, iar dupa o saptamana persoana respectiva este spitalizata, urmand a fi operata. Ce poate face firma respectiva? Concediere nu, suspendarea contractului de munca de drept?
Imi pare rau sa va spun ca raspunsul dvs. este inexact. La mostenire vine nepotul potrivit NNC, art. 1121 alin.2 "partea renuntatorului profita mostenitorilor pe care i-ar fi inlaturat de la mostenire sau celor a caror parte ar fi diminuat-o daca ar fi acceptat mostenirea." Nepotul este in clasa descendentilor, ruda de gradul II si vine la mostenire in nume propriu. Iar fiindca este minor trebuie numit curator special.
Vizita la notar si avocat a descalcit lucrurile.
Multumesc pentru raspuns. Puteti argumenta putin, va rog. Deoarece fiul a fost la notar si i s-a spus ca alaturi de sotul supravietuitor vine copilul minor al fiului (nepotul) si ca e nevoie de curatela.
Speta e asa: bunica decedeaza, trebuie facuta succesiunea, dar activul depaseste pasivul, iar sotul bunicii refuza consultarea documentelor de creditare la 5 banci ca fiul sa isi poata forma o parere asupra datoriilor, bancile refuza sa ii dea relatii asupra creditarii, iar fiu hotaraste sa renunte la succesiune in termenul legal de 1 an. Mentionez ca fiul are un copil minor, iar bunica are un frate. Cine culege mostenirea alaturi de sot?
Răspuns la discuția Rezultate autopsie
Va rog sa imi spuneti in situatia in care in urma decesului mamei, fiul solicita autopsia, dar sotul mamei (tatal) se opune ce se intampla? Scopul este unul de ordin psihologic si moral, existand suspiciunea ca sotul are un amestec, iar in lipsa dovezilor doar atat ramane de facut.