avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat cu contract de munca care, dupa o saptamana, e ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat cu contract de munca care, dupa o saptamana, e spitalizat

Speta: o firma angajeaza o persoana cu contract de munca, iar dupa o saptamana persoana respectiva este spitalizata, urmand a fi operata. Ce poate face firma respectiva? Concediere nu, suspendarea contractului de munca de drept?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:47, 26 Aprilie 2013
1. Nu-l puteti concedia in timp ce este in concediu medical.

2. - Conform HG 500/2011, in cazul concediilor medicale nu se inregistreaza in Revisal suspendarea contractului individual de munca (CIM).
- Este o suspendare de drept a CIM si nu se face nici o decizie de suspendare a CIM.
- Salariatul va fi pontat in concediu medical si va prezenta certificat medical pe care il veti plati conform prevederilor legale.
Suspendarea c.i.m. opereaza in virtutea legii ... dvs nu aveti ce sa faceti decat sa asteptati revenirea din concediu medical ... numai in anumite situatii se poate concedia in perioada concediului medicale ...

Pe perioada concediului medical exista posibilitatea sa-i desfiintati postul , urmand ca la revenirea din concediu medical sa fie concediat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate(cel de 126 zile) in revisal ContSters114672 ContSters114672 Se opereaza sau nu in Revisal suspendarea CIM a concediul de maternitate de 126 zile, prenatal in cazul de fata? Daca se opereaza cum voi plati acest concediu ... (vezi toată discuția)
C.i.m. Normandia Normandia Buna ziua. Cu respect va solicitam sfatul in urmatoarea problema: Suntem o societate care a desfiintat in baza noii organigrame un post de munca ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim in revisal romservinvest romservinvest Bună dimineata, Vă rog frumos, să mă ajutaţi cu un răspuns: am operat în revisal o suspendare a contractului individual de muncă pentru ... (vezi toată discuția)