avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate catalina2009_

Activitate catalina2009_

Răspuns la discuția Obligatii de plata
elga50 a scris:

Ba aveti dreptul de a fi informata asupra a ceea ce vi se cere sa platiti.

VA MULTUMESC ! reconfortant sa aud ca am si eu un dram de dreptate :) Asta ma intreb si eu ,daca in calitate de persoane fizice ,ei isi pot aroga atatea drepturi si ma pot obliga la plati nejustificate.
Deci daca isi vor finaliza intentia,voi putea argumenta ,inteleg ca am si eu un cuvant de spus in instanta si pot formula la randul meu intrebari,cerand explicatii.
Stiu ca multe probleme s-ar solutiona daca ar exista o asociatie a locatarilor ,insa nu se doreste acest lucru .din pacate !
Va doresc o zi buna si va multumesc inca o data pentru raspuns !
Sesizez o nota de iritare si usoara ironie in raspunsul Dvs ,pe care le gasesc nejustificate in context ..Vecinii mei nu au aplicat legea -precum tineti,moralizator,sa subliniati(apropos,care lege?) dar ameninta ca o vor face iar eu de aceea sunt aici,pentru a ma informa,prin amabilitatea cui ar putea si dori sa ma ajute sa inteleg daca exista o lege care poate fi stipulata in folosul lor sau in detrimentul meu.Este legitima dorinta mea de a sti daca risc ceva,daca ma expun la ceva daca exista un articol de lege undeva in baza caruia pot fi actionata in justitie.Daca nu sunt familiarizata cu termenii juridici,va rog ,iertare.Nu am absolvit Dreptul si nici cu instanta nu am avut vreodata de-a face ! Revenind la subiect,problema nu este cine strange banii si intiaza lucrarile ,legitimitatea actiunii este ceea ce conteaza,faptul implinit in fata caruia eu ,ca locatar ,sunt pus ,modul agresiv in care se incearca aceasta colectare de bani si amentintarea finala ca voi fi data in judecata.In ce calitate?Cu ce drept?In baza carui articol de lege? Este ceea ce am incercat sa inteleg,ceea ce am intrebat si daca am depasit vreo limita intreband(?),imi cer iertare ...
Va multumesc pentru completari! Deci daca inteleg bine,eu nu am nici un drept ci numai obligatii si desi ,in absenta unei asociatii,cei doi vecini ,in calitate de persoane fizice,incaseaza bani fara chitanta si initiaza lucrari fara consintamantul tuturor proprietarilor,fara devize de lucru si fara aprobari de la Primarie,eu risc totusi sa fiu chemata in instanta si mai mult decat atat chiar sa pierd un evetual proces si sa fiu si obligata la niste plati ! Ceea ce fac ei este legal? Eu nu pot invoca in instanta nici un argument ? :(
Multumesc pentru raspuns.Vreau sa precizez ca lucrarea respectiva nu a fost demarata dintr-o necesitate,nu s-a semnalat nici o avarie,totul era in perfecta stare numai ca cei doi locatari au dorit o schimbare.Sunt pensionari,cauta mereu sa isi ocupe timpul cu ceva ,laudabil,in cele din urma insa eu dezaprob doua lucruri si anume : 1.faptul ca in orice lucrare s-au angajat au facut-o fara a consulta in prealabil colocatarii blocului,fara a obtine acordul lor in acest sens si 2.faptul ca in mod constant ,fie ca este vorba de 600 lei sau 50 lei,cei OBLIGATI sa contribuie sunt aceeasi,existand mereu persdane exceptate de la plata,pentru acre noi,restul,trebuie sa acoperim cheltuielile.Motiv pentru care ama decis ,ca de data aceasta ,sa fiu si eu uul dintre cei care se sustrag platii.Ar trebui sa am si eu niste drepturi ,nu=i asa?si as dori sa mi le cunosc ! Deasemena,va rog sa imi spuneti,in cazul in care se ajunge in instanta si cel putin teoretic as pierde acel eventual proces,la ce ar trebui sa ma astept? Se poate dispune efectuarea unei plati mai mari decat cea la care incearca cei doi sa ma oblige acum? Multumesc !
Buna ziua,locuiesc intr-un mic orasel,intr-un bloc in care nu exista asociatie de locatari.Recent,doi vecini au schimbat din proprie intiativa tevile de la subsol,fara a informa in prealabil nici unul din locatari in privinta intentiilor lor ,dupa care au inceput sa bata pe la usi ,cerand imperativ sa li se dea o anumita suma de bani si amenintand ca in caz de neplata,vor actiona in judecata pe cei care refuza sa efectueze respectiva plata.Mentionez ca este prima plata de la care doresc sa ma sustrag ,am participat la toate celealte,cel mai recent cu 3 luni in urma-la lucrarile de reparatie a acoperisului,unde suma achitata de mine a fost de 600 lei noi,suma pe care am achitat-o fara a primi chitanta,fara a vedea deviz de lucru,acelorasi doi vecini careu au intiat si acel proiect.De aceasta data suma este mai mica insa nu mai doresc sa contribui din nou ,in vreme ce alti vecini nu au contribuit niciodata ,la nici una din lucrarile efectuate ( ca de fiecare data,fara acte doveditoare,fara avize,fara chitante,fara devize,fara asociatie de locatari -intrucat nu exista) .Fiti va rog buni si spuneti-mi : in atare circumstante ,exista temei legal pentru a fi data in judecata si ce ar trebui sa intreprind in apararea mea in cazul in care acest lucru s-ar intampla ?! Multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Răspuns la discuția Daune acuzații nefondate
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!Momentan nu s-a formulat nici o acuzatie..Presupun ca as fi primit o instiintare in acest sens in cazul in care s-a formulat o acuzatie scrisa la un for competent sau poate ca este prea devreme?Daca imi permiteti,as mai avea o intrebare : in eventualitatea ca se inregistreaza plangere impotriva mea si sunt obligata la plata unor daune morale,ce se intampla in situatia in care nu am mijloace materiale necesare pentru a le achita?Precizez ca nu realizez nici un fel de venituri,nu am un loc de munca si nu detin in proprietate terenuri ,imobile sau alte bunuri materiale ( masina,bijuterii,etc ).Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns!
Buna ziua,supun atentiei Dvs o situatie in care am fost implicata in cursul acestei zile,cand mama mea ,dorind sa efectueze o operatiune de schimb valutar la casieria unei banci, a inaintat casierei doua bancnote din cele trei pe care stia ca le avea in portofel.A revenit acasa cu convingerea ca ea a prezentat solicitarea de schimb valutar pentru TREI bancnote si ca oficianta i-a retinut o bancnota de 50 de euro,nerecunoscand ca a primit-o.Acordand incredere deplina mamei mele,am insotit-o la banca la care se produsese "incidentul" si am incercat sa sustin punctul de vedere al mamei mele.Recunosc ca nu am facut-o intr-o maniera foarte calma,folosind in discutia cu casiera un ton ridicat si acuzand-o ,la un moment dat ,de incompetenta.Ni s-a cerut sa depunem o cerere de cercetare a situatiei,de efectuare a casei si de derulare a imaginilor inregistrate de camerelor de luat vederi,urmand sa revenim pentru solutionare ,la sfarsitul programului.La intoarcerea acasa,in holul de la intrarea in apartament,eu am descoperit,cazuta,bancnota de 50 de euro care declansase intreaga problema.Mama s-a intors imediat la banca si a anuntat ca a gasit bancnota pe care credea ca o daduse la schimb si despre care credea ca a fost retinuta in mod necinstit de catre casiera,si-a cerut scuze in numele dansei si in numele meu iar casiera,in replica,a amenintat ca ma va da in judecata pe mine,cea care ridicasem tonul si o acuzasem de incompetenta.Va rog frumos sa imi spuneti daca acest lucru este posibil,daca se incadreaza intr-un articol prevazut de lege,care sunt eventualele sanctiuni care se pot aplica si in ce mod le pot evita,Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns!
Nu ne dorim nici pe departe sa eludam legea.
In pofida raspunsurilor primite si care depasesc sfera de cunoastere si intelegere a unei persoane care nu are pregatire juridica(ba chiar alocuri unii domni au transformat-o in controversa) am inteles ca fratele nostru nu poate fi exclus,ca i se cuvine 1/8..etc.
Intrebarea mea este : totusi,un act de vanzare cumparare intre tatal meu,singurul in viata si una dintre noi, cele doua surori,ar rezolva problema?Acest act de vanzare-cumparare ar exculde calitatea de mostenitor a fratelui?Ar putea ataca in instanta acest act de vanzare-cumparare,revendicad o parte?
O alta intrebare : un act de donatie catre una din fiice ar rezolva problema?
Sau un testament in favoarea unuia sau altuia dintre copii?
Si ultima intrebare: in ultima instanta,exista vreo posibilitate legala ca tatal nostru sa solicite decaderea din drepturi a fratelui nostru?Precizez aici ca batranul se afla imobilizat la pat dar ESTE in deplinatatea facultatilor mintale.Precizez deasemenea ca a exprimat textual dorinta de a NU il vedea pe acest copil al dansului nici in ultima clipa a vietii,caci i-a provocat multa suferinta.
V-as ruga ,daca este posibil,sa primesc raspunsuri cat mai concrete la aceste intrebari.
Va multumesc!
Vreau sa supun atentiei dvs situatia mea si sa va solicit consiliere juridica in aceasta privinta.
Suntem 3 frati.Parintii nostri au in proprietate o casa si un teren.Alaturat casei parintesti ,eu am construit propria mea casa,in curtea parintilor.
Mama noastra a decedat in urma cu 3 ani iar in prezent ,tatal nostru ,in varsta de 85 ani,se afla imobilizat la pat.De intretinerea parintilor m-am ocupat numai eu si sora mea,fratele meu nevizitandu-si parintii macar in ultimii 20 ani.
Eu si sora mea am dori sa vindem casa parinteasca ,plus casa construita de mine.Am dori insa sa gasim o modalitate care sa il excluda pe fratele nostru intrucat nu gasim de cuviinta sa impartim cu el absolut nimic,dat fiind ca nu si-a vizitat parintii vreme de 20 ani si nici nu a contribuit in vreun fel la intretinerea lor in toti acesti ani.
Ce modalitate de abordare a problemei imi sugerati?
Va multumesc anticipat!