avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune acuzații nefondate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune acuzații nefondate

Buna ziua,supun atentiei Dvs o situatie in care am fost implicata in cursul acestei zile,cand mama mea ,dorind sa efectueze o operatiune de schimb valutar la casieria unei banci, a inaintat casierei doua bancnote din cele trei pe care stia ca le avea in portofel.A revenit acasa cu convingerea ca ea a prezentat solicitarea de schimb valutar pentru TREI bancnote si ca oficianta i-a retinut o bancnota de 50 de euro,nerecunoscand ca a primit-o.Acordand incredere deplina mamei mele,am insotit-o la banca la care se produsese "incidentul" si am incercat sa sustin punctul de vedere al mamei mele.Recunosc ca nu am facut-o intr-o maniera foarte calma,folosind in discutia cu casiera un ton ridicat si acuzand-o ,la un moment dat ,de incompetenta.Ni s-a cerut sa depunem o cerere de cercetare a situatiei,de efectuare a casei si de derulare a imaginilor inregistrate de camerelor de luat vederi,urmand sa revenim pentru solutionare ,la sfarsitul programului.La intoarcerea acasa,in holul de la intrarea in apartament,eu am descoperit,cazuta,bancnota de 50 de euro care declansase intreaga problema.Mama s-a intors imediat la banca si a anuntat ca a gasit bancnota pe care credea ca o daduse la schimb si despre care credea ca a fost retinuta in mod necinstit de catre casiera,si-a cerut scuze in numele dansei si in numele meu iar casiera,in replica,a amenintat ca ma va da in judecata pe mine,cea care ridicasem tonul si o acuzasem de incompetenta.Va rog frumos sa imi spuneti daca acest lucru este posibil,daca se incadreaza intr-un articol prevazut de lege,care sunt eventualele sanctiuni care se pot aplica si in ce mod le pot evita,Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns!
Cel mai recent răspuns: catalina2009_ , utilizator 02:49, 7 Februarie 2013
Stimată doamnă,

În principiu, casiera ar putea cere daune pentru prejudicii morale - este vorba despre o acțiune civilă, în pretenții.

Cu stimă.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!Momentan nu s-a formulat nici o acuzatie..Presupun ca as fi primit o instiintare in acest sens in cazul in care s-a formulat o acuzatie scrisa la un for competent sau poate ca este prea devreme?Daca imi permiteti,as mai avea o intrebare : in eventualitatea ca se inregistreaza plangere impotriva mea si sunt obligata la plata unor daune morale,ce se intampla in situatia in care nu am mijloace materiale necesare pentru a le achita?Precizez ca nu realizez nici un fel de venituri,nu am un loc de munca si nu detin in proprietate terenuri ,imobile sau alte bunuri materiale ( masina,bijuterii,etc ).Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help!!!m-a inselat casierita de la banca claudiu_istoc claudiu_istoc buna ziua! as vrea sa ma intrumati intr-o problema si anume : am facut comanda de o masina noua , am achitat avansul acum o luna si azi ,m-a sunat dealerul si ... (vezi toată discuția)
Bani falsi primiti de la banca lila688678 lila688678 Am primit de la o banca mai multe bancnote de 100 euro.Din cauza ca ei dau putin, am incercat sa schimb la un ,,schimb valutar,, unde mi-au gasit o bancnota ... (vezi toată discuția)
Bancnote euro false. Juca Sergiu-Gheorghe Juca Sergiu-Gheorghe Buna ziua. Azi am mers la banca sa scot o suma de bani de pe un card de euro, 350 mai exact. La acelasi ghiseu erau doua persoane. Una dintre ele parea sa fie ... (vezi toată discuția)