avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani falsi primiti de la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani falsi primiti de la banca

Am primit de la o banca mai multe bancnote de 100 euro.Din cauza ca ei dau putin, am incercat sa schimb la un ,,schimb valutar,, unde mi-au gasit o bancnota falsa A venit politia , constatare, proces-verbal, declaratie....au retinut bancnota. Mai exista sansa sa pot recupera banii?
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 16:10, 28 Noiembrie 2015
Nu am auzit ca banca sa dea valuta falsa dar eu mereu am verificat chiar daca se uitau ciudat la mine functionarele de la ghiseu...
Personal nu am identificat niciodata o bancnota falsa de la banca.

Politia nu o sa creada aceasta poveste.

Daca e adevarat ce sustineti se poate verifica cu ajutorul camerelor de supraveghere si daca banca v-a dat banii falsi va veti recupera paguba.
Nu inteleg de ce nu ati schimbat valuta la banca, sunt diferente mici de curs, se va verifica oricum si varianta dvs, iar in cazul in care se confirma, o sa fiti despagubit, banuiesc ca stiti ca s-a deschis dosar penal.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Avand in vedere situatia, daca banca este vinovata puteti obtine si daune morale.
Functionarul de la banca nu avea cum sa nu stie ca banii erau falsi si banca este raspunzatoare daca este adevarata povestea dvs.
Deci, in afara de banii falsi dati aveti dreptul si la daune morale si bancile nu sunt sarace...
Aceste idei exprimate de un avocat sunt și mai hilare decât ar fi fost în mod normal.

Băncile nu au specialiști în bancnote. Au doar niște aparate slabuțe, care au deseori scăpări.

Cu certitudine banca va restitui bancnota dacă persoana respectivă poate dovedi că a primit de la bancă acea bancnotă, dacă seria și numărul sunt notate actul primit de la bancă, la ridicarea banilor.
În niciun caz nu se pot obține daune morale pentru așa ceva.

Banca a primit banii de la o altă persoană, banca nu emite monedă și nici nu garantează pentru legalitatea lor.

Există pe piață bancnote EURO false ce nu pot fi depistate decât de specialiști, aparatele nu identifică lipsa elementelor de siguranță.
Am fost la banca,si ei nu recunosc ca ar putea gresi Mi-au spus ca se prea poate ca lucratoarea de la schimbul valutar sa fie ,, iute de mana,, Am fost din nou la politie si i-am rugat daca se pot verifica pe camerele de supraveghere momentele când am luat banii de la banca si când i-am dat la schimbul valutar...mi-au spus sa am rabdare ca o sa fie un proces cu audieri...pot solicita politiei sa vad si eu imaginile ? Sau trebuie sa am incredere in ei si pur si simpu sa astept?

Alte discuții în legătură

Schimb valutar - bani falsi MariaT11 MariaT11 Buna ziua, Va scriu pentru a va cere un sfat in urmatoarea situatie: Sunt studenta si pentru anul universitar in curs am primit o bursa Erasmus la o ... (vezi toată discuția)
Rog urgent un raspuns - incercare schimb valutar bancnota falsa amellia amellia Am gasit o bancnota de 100 de dolari, si nestiind ca e falsa am incercat sa o schimb La schimbul valutar, bine inteles ca doamna a chemat politia Cu o seara ... (vezi toată discuția)
Bani falsi beatricemanchevici beatricemanchevici Buna ziua, am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv si as avea nevoie de niste sfaturi, poate s-au mai confruntat si alte persoane , am primit o suna de ... (vezi toată discuția)