avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bani falsi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bani falsi

Buna ziua, am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv si as avea nevoie de niste sfaturi, poate s-au mai confruntat si alte persoane , am primit o suna de bani prin money gram, si i-am ridicat din banca, bani au fost in dolari, ca sa ii fi ridicat in lei direct din banca pierdeam 70 lei la schimbul valutar asa ca am ales sa ii ridic in dolari si sa ii schimb intr-un schimb valutar, zis si facut, am ridicat cei 700 de dolari iar la schimbul valutar unde am fost sa ii schimb 100 dolar erau falsi, au chemat politia am dat declaratii si mi-au spus ca dosarul va merge mai departe, intrebarea mea este, eu nu am fost cu politia la banca respectiva, nu am depus plangere contra banci pentru acei bani, doar am dat o declaratie si de acum1 sapt nu ma contactat nimeni. Ma poate ajuta cineva ?
Cel mai recent răspuns: florea_ctin , utilizator 11:33, 4 August 2016
Cand ati dat declaratia la schimbul valutar, ati specificat de unde este valuta? Sa fiti mai sigura, depuneti o plangere la politie si o sesizare catre banca central a unitatii bancare de unde ati efectuat plata prin MoneyGram.
Am fost dusa cu masina politiei la sectie si acolo am dat doar o declaratie scrisa de mana lor, si atat.Mi-au zis ca nu sunt ei in masura sa mergem la banca respectiva si ca dosarul merge mai departe. Problema este cum pot eu dovedi ca bani vin din banca, am fost controlata in schimbul valutar daca mai am alta valuta, practic eu am chitanta de la banca la ora 9,19 dimineata si la 9,33 sa anuntat politia,in mod normal bani la ora respectiva trebuiau veriicati in banca, acei bani care mi s-au dat nu au fost bagati prin aparatul de verificat in banca,doar la schimbul valutar.
Pastrati chitanta, pana la finalizarea cazului. Depuneti o plingere la politie pentru salariata bancii, care va facut plata prin banca, inseamna ca s-a incasat de la clienti o bancnota falsa si casiera bancii nu a verificat-o, urmand sa o plaseze la clientii care retrageau valuta respectiva. Se poate urmari pe camera de luat vederi a bancii, din zona casieriei, daca valuta a fost verificata la intrarea si la iesirea din unitate. Banii se verifica atat de client cat si de casier la primirea si predarea acestora. Toate bancnotele lei si valuta au elemente de autentificare, sunt expuse la ghiseele de casierie.
Daca situatia de fapt este asa cum ati descris, in dosarul penal care s-a deschis impotriva dvs se va dispune clasarea, fapta nefiind savarsita cu vinovatia prevazuta de lege.
Am inteles, la sectia de politie mi s-au oferit putine informati, in afara faptului ca am dat doar o declaratie si aia scrisa de mana lor, in rest nimic. Am vreo sansa sa imi recuperez bani? Nu mi se pare normal sa iesi dintr-o banca cu bani falsi si sa te faci de rusine pentru ca ei nu sunt in stare sa verifice bani. La ora la care sa intamplat bani nu aveau cum sa fie intrati de dimineata in banca de la un client.Si plangerea catre functionara de la banca trebuie sa o depun la sectia de care apartin sau la care am dat declaratia ? Va multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Schimb valutar - bani falsi MariaT11 MariaT11 Buna ziua, Va scriu pentru a va cere un sfat in urmatoarea situatie: Sunt studenta si pentru anul universitar in curs am primit o bursa Erasmus la o ... (vezi toată discuția)
Bani falsi primiti de la banca lila688678 lila688678 Am primit de la o banca mai multe bancnote de 100 euro.Din cauza ca ei dau putin, am incercat sa schimb la un ,,schimb valutar,, unde mi-au gasit o bancnota ... (vezi toată discuția)
Bancnota falsa, 200 ron, primita la casieria unei banci. pot sa mai fac ceva? nordstorm nordstorm Salut. Vineri, 11.07.2014, am lichidat o parte din depozitele de la Credit Europe Bank, in valoare de 30000ron. Prostia mea a fost ca n-am ... (vezi toată discuția)