avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate bf03

Activitate bf03

Discuție Divort
In caz de divort, un avocat are dreptul de a cere factura detaliata de la Orange ca proba pentru a dovedi infidelitatea paratului? In cazul in care da: contractul este incheiat cu firma unde paratul lucreaza, in acest caz proprietarul firmei va fi instiintat despre acest lucru?
Acest lucru s-a facut deja. Avocatul meu a redactat toate actele, hotarare AGA, cesiune parti sociale, si actele au fost depuse la ORC, am primit si incheierea. Totusi cred ca trebuie sa anunt bancile, firmele de leasing cu care are firma contracte incheiate, precum si firmele cu care am lucrat, despre retragerea mea din firma si despre noul administrator cu care trebuie sa tina legatura.
Am fost actionar si administrator intr-o societate comerciala. Cum trebuie sa instiintez firmele care trebuie sa stie acest lucru, despre retragerea mea din firma? Exista un model de scrisoare ? Ce trebuie sa contina aceasta scrisoare?
Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva.
De 4 luni nu si-a achitat datoriile catre mine, pe data de 1 iunie i-am predat o notificare in care am cerut ca in termen de 30 de zile sa-si achite datoria, in caz contrar consider contractul reziliat si revoc dreptul de a folosi adresa ca adresa sediu firma. Aceasta notificare a fost semnat si stampilat de adminitratorul societatii.
Firma nu si-a achitat datoriile si nici nu mai foloseste suprafata inchiriata.
Intrebarea mea ar fi: pot sa depun la ORC aceasta notificare si sa semnez contract de inchiriere cu o alta firma?
Am avut o firma,pe care acum 2 saptamani am vandut-o. Firma avea un credit bancar, care a fost garantat cu contract de fidejusiune pe numele meu. Contractul de vanzare-cumparare, percum si toate actele au fost redactate de un avocat, care a fost prezent si la predarea tuturor bunurilor si actelor firmei. Noul administrator al firmei urma sa plece in stainatate a doua zi dupa depunerea actelor la ORC (vine acasa numai la sfarsitul lunii august) , si mi-a dat o procura speciala pentru semnarea contractului de rescadentare credit, precum si pentru semnarea contractului de fidejusiune pe numele sau. Cand am primit actele de la ORC, m-am dus la banca, unde mi s-a spus, ca vor cere anularea tranzactiei la ORC, deoarece banca ar fi trebuit anuntat inaintea tranzactiei.
Intrabarea mea este, daca , potrivit legii, banca poate sa ceara sau nu radierea inregistrarii la ORC (mentionez ca inregistrarea inca nu a aparut in Monitorul Oficial), respectiv anularea tranzactiei.