avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... radiere inregistrare ORC
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

radiere inregistrare ORC

Am avut o firma,pe care acum 2 saptamani am vandut-o. Firma avea un credit bancar, care a fost garantat cu contract de fidejusiune pe numele meu. Contractul de vanzare-cumparare, percum si toate actele au fost redactate de un avocat, care a fost prezent si la predarea tuturor bunurilor si actelor firmei. Noul administrator al firmei urma sa plece in stainatate a doua zi dupa depunerea actelor la ORC (vine acasa numai la sfarsitul lunii august) , si mi-a dat o procura speciala pentru semnarea contractului de rescadentare credit, precum si pentru semnarea contractului de fidejusiune pe numele sau. Cand am primit actele de la ORC, m-am dus la banca, unde mi s-a spus, ca vor cere anularea tranzactiei la ORC, deoarece banca ar fi trebuit anuntat inaintea tranzactiei.
Intrabarea mea este, daca , potrivit legii, banca poate sa ceara sau nu radierea inregistrarii la ORC (mentionez ca inregistrarea inca nu a aparut in Monitorul Oficial), respectiv anularea tranzactiei.
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 22:25, 2 August 2009
Nu, banca nu are cum sa solicite registrului comertului anularea inregistrarii, insa poate solicita acest, lucru in instanta. Deoarece - daca cititi contractul incheiat anterior cu banca, mai mult ca sigur ca s-a stipulat ce trebuie facut in cazul in care urmeaza sa se schimbe asociatul si / sau administratorul in firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare firma Endelus Endelus doresc sa preiau un srl si sa devin actionar unic ( prin cesiune) si administrator al acestei firme. de ce aspecte trebuie sa tin cont si la ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Importanta hotararii adunarii generale a asociatiilor pt semnarea contractului de fidejusiune mitzu74 mitzu74 Buna ziua. Sunt administratorul unei societati comerciale. suntem 2 asociati cu parti egale.Asociatul meu doreste sa solicite o linie de credit, eu am fost de ... (vezi toată discuția)
Contract de fidejusiune beatrice3108 beatrice3108 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Am divortat si impreuna cu fostul sot ,detin un apartament. Fostul sot, a contractat in numele unei firme ... (vezi toată discuția)