Am avut o firma,pe care acum 2 saptamani am vandut-o. Firma avea un credit bancar, care a fost garantat cu contract de fidejusiune pe numele meu. Contractul de vanzare-cumparare, percum si toate actele au fost redactate de un avocat, care a fost prezent si la predarea tuturor bunurilor si actelor firmei. Noul administrator al firmei urma sa plece in stainatate a doua zi dupa depunerea actelor la ORC (vine acasa numai la sfarsitul lunii august) , si mi-a dat o procura speciala pentru semnarea contractului de rescadentare credit, precum si pentru semnarea contractului de fidejusiune pe numele sau. Cand am primit actele de la ORC, m-am dus la banca, unde mi s-a spus, ca vor cere anularea tranzactiei la ORC, deoarece banca ar fi trebuit anuntat inaintea tranzactiei.
Intrabarea mea este, daca , potrivit legii, banca poate sa ceara sau nu radierea inregistrarii la ORC (mentionez ca inregistrarea inca nu a aparut in Monitorul Oficial), respectiv anularea tranzactiei.
Nu, banca nu are cum sa solicite registrului comertului anularea inregistrarii, insa poate solicita acest, lucru in instanta. Deoarece - daca cititi contractul incheiat anterior cu banca, mai mult ca sigur ca s-a stipulat ce trebuie facut in cazul in care urmeaza sa se schimbe asociatul si / sau administratorul in firma.
Preluare firma
Endelus
doresc sa preiau un srl si sa devin actionar unic ( prin cesiune) si administrator al acestei firme. de ce aspecte trebuie sa tin cont si la ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)