avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale importanta Hotararii Adunarii Generale a Asociatiilor ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

importanta Hotararii Adunarii Generale a Asociatiilor pt semnarea contractului de fidejusiune

Buna ziua. Sunt administratorul unei societati comerciale. suntem 2 asociati cu parti egale.Asociatul meu doreste sa solicite o linie de credit, eu am fost de acord doar cu conditia sa nu raspund cu bunurile proprii. Nelinistea mea este ca am semnat o imputernicie conform Hotararii Adunarii Generale a Asociatiilor prin care il imputernicesc pe el sa solicite linia de credit. In aceasta imputernicire este stipulat ca el va semna contractul de fidejusiune.Precizez ca la banca nu am semnat inca nici un act. Doresc sa stiu daca la banca poate semna contractul de fidejusiune in numele meu fara sa fiu prezenta doar in baza H. A.G.A.
?
Cel mai recent răspuns: mitzu74 , utilizator 16:28, 25 Iunie 2013

Daca se precizeaza in imputernicire ca dv si celalat asociat va veti constitui fidejusori ptr aceasi datorie, iar dv il imputerniciti pe el sa semnexe in numele dv si ptr dv. contractul de fidejusiune, atunci da are aceasta posibilitate .In aceasta situatie puteti revoca imputernicirea.
Daca l-ati imputernicit in sensul ca ati fost de acord cu contractarea liniei de credit, urmand ca doar partenerul dv sa devina singurul fidejusor al obligatiei contractate, atunci totul este in regula.
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2013
Adriana Stanica, Consilier juridic
Buna ziua. Va multumesc pt. raspuns. In Hotararea A.G.A. se precizeaza ca sunt de acord cu solicitarea liniei de credit si ca el este imputernicit sa faca acest demers.Iar la finalul acestei Hotarari se specifica, ca o concluzie:Contractul de fidejusiune va fi semnat de catre dl........(asociatul meu).
Voi putea sa-i cesionez lui actiunile dupa aprobarea liniei de credit dar totusi inainte de accesarea ei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune firma cu linie de credit raducumic raducumic Detin o firma care a contractat o linie de credit pentru care a semnat ca garant administratorul ca persoana fizica si tot ca persoana fizica a avalizat bilete ... (vezi toată discuția)
Contract de fidejusiune justraissa99 justraissa99 buna ziua! as dori sa ma informati si pe mine in urmatoarea situatie. Eu detin o societate comerciala fiind asociat unic iar parintii mei au semnat un ... (vezi toată discuția)
Executare silita, fidejusiune datornic datornic buna dimineata.va rog sa ma lamuriti si pe mine in problema cu executarile silite.am luat o linie de credit de la o banca,am achitat din linie cateva rate dupa ... (vezi toată discuția)