Buna ziua.
As vrea sa stiu si eu cum se acorda amenzile la ARR.
Cat de grav poate fi daca am uitat sa declar la arr ca mi-am schimbat autoturismul. Acesta are asigurare pt sc de soferi. Toate actele imi sunt in regula. Nu-i cam mult 4000 lei amenda pt ca nu am declarat modificarea auto la ARR?
Buna ziua.
Vreau sa infiintez o asociatie culturala.
Intrebarea mea este daca se pot remunera anumite persoane( ex: cenzor, dirijor cor) si care este procedura?
Dar daca acestea sunt Membrii ai asociatiei ?
Multumesc.
Imi puteti spune daca se poate acorda ajutorul de deces din CAS cf L19/2000 atata timp cand acea pers a fost asigurata si in acelasi timp ajutorul prevazut in contractul de munca (2 salarii ) suportat din ch firmei?
In cazul in care angajatorul se sustrage de la achitarea aj de deces(au trecut deja 6 sapt de la deces) ce pot sa fac. Cui ma adresez? Nu a primit nici drepturile salariale de 3 luni
in cazul decesului unui angajat, se acorda ajutorul de deces cf legii 19/2000 in suma de 1836 lei de catre angajator.
Daca in contractul de munca este specificat ca are dreptul la 2 salarii care se acorda din ch firmei, mai poate primi si aj cf L19/2000 pt ca a fost asugurat?
Multumesc de sfaturi. Sper sa se rezolve pe cat se poate de repede, fara alte complicatii.
Dar mai vreau sa va intreb daca mostenitorii legali ai batranei (copii,nepoti)care a donat terenul pot sa aiba pretentii.
Are o hartie scrisa de mana de acea batrana, semnata in prezenta unor martori. Pe vremea aceea am inteles ca se proceda astfel . A obtinut si autorizatie de constructie pe acel teren.
Bunica mea a primit in urma cu 50 ani un teren de la o batrana , pentru a-si construi o casa. A construit casa, are autorizatie de constructie, dar terenul inca nu este intabulat. Impozitul este platit la zi. M-ar interesa care este procedura pentru intabulare a terenului si apoi a casei. Eu as vrea sa fac o extindere la acea casa dar pt a obtine autorizatii as vrea ca pozitia sa fie in regula.