avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenzi ARR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenzi ARR

Buna ziua.
As vrea sa stiu si eu cum se acorda amenzile la ARR.
Cat de grav poate fi daca am uitat sa declar la arr ca mi-am schimbat autoturismul. Acesta are asigurare pt sc de soferi. Toate actele imi sunt in regula. Nu-i cam mult 4000 lei amenda pt ca nu am declarat modificarea auto la ARR?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:21, 7 Septembrie 2011
mare sau mica asta este legea si amenda nu poate fi redusa de catre nimeni.
Multumesc pt atentie.
Dar va rog sa-mi spuneti daca as avea vreo sansa de reusita daca fac contestatie.
orice contestatie are o sansa insa eu nu va pot oferi o speranta in acest sens deoarece nu am vazut actele dosarului.
intai de toate cititi cu atentie procesul verbal de constatare al contraventiei.
vedeti lin baza carei reglementari legale ati fost sanctionat,cautati reglementarea vedeti si in ce limite se incadreaza sanctiunea la abaterea savarsita si apoi luati o decizie.
mai vedeti sa fie indeplinite conditiile ca un proces verbal sa fie valabil.
succes
Sunt convins ca sanctiunea a fost bazata pe lege si nu prea exista sanse la o eventuala contestatie. Dar este dreptul dv sa incercati. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie monalisaalina monalisaalina Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema,ca societate am primit o amenda de la ARR,pe care am contestat-o in instanta,in actiune solicitand amendarea ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala annabela annabela O firma de transporturi a fost amendata cu 4000 ron in baza HG 69/2012 pentru neinregistrarea soferului in baza de date a ISCTR...Procesul verbal a fost ... (vezi toată discuția)
Pot primi amenda fara proces verbal? Shuk Shuk Am fost oprit in trafic de CNADNR, au cantarit masina si am depasit greutatea pe cele 3 axe din spate ale semiremorcii. Suma admisa pe ultimile 3 axe este 21t ... (vezi toată discuția)