Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema,ca societate am primit o amenda de la ARR,pe care am contestat-o in instanta,in actiune solicitand amendarea soferului si nu a societatii,pe portalul instantei am gasit ca solutie,respingerea cererii ca fiin defondata..sa inteleg ca tot societatea este amendata?ca sfat,se merita sa fac apel....exista vreo sansa de castig?si daca platesc,dupa prmirea hotararii acasa se i-a in consideratie 48de ore pt a plati jumatate din amenda sau de cand a emis solutia?ca suma nu-i tocmai mica co 70de mil....si macar sa platesc jumatate...
multumesc anticipat
Teoretic, masura ARR de a amenda societatea si nu soferul este intemeiata pe textul/textele de lege care reglementeaza transportul rutier de marfuri (banuiesc ca despre acest lucru este vorba).
Textul de lege, precizeaza printre altele ca societatea "efectueaza transportul" pe drumurile publice motiv pentru care societatea in cauza este obligata sa angajeze "soferi" care sa fie atestati (in urma efectuarii unor cursuri ) la randul lor de catre ARR (probabil pentru a conduce masini de tonaj mare).
Pentru amanunte referitoare la declararea unei cai de atac, va trebui sa ne precizati temeiul legal in baza caruia societatea dvs. a fost sanctionata.
Generic, soferul era angajatul dvs. iar cursa era efectuata in numele societatii dvs. si nu in nume propriu, probabil masina condusa de sofer fiind tot proprietatea societatii in cauza si nu proprietatea soferului.
Practic, puteti ataca hotararea instantei de fond, dar nu aveti prea mari sanse sa schimbati hotararea instantei de fond.Sfatul concret al unui expert in domeniu, v-ar putea edifica.B-)
Nu comentez daca este jusitificat sau nu sa faceti apel si sa va judecati in continuare! Dreptatea poate fi de partea dvs , cum la fel de bine poate fi de partea Autoritatii Rutiere Romane!
Insa un lucru este cert : in cazul in care pierdeti procesul va trebui sa achitati intreaga amenda fiindca au trecut cele 48 de ore prevazute de lege pentru a putea achita jumatate din minimul amenzii!B-)
Orice decizie luati eu va doresc succes!
:)
Nu stim care au fost motivele de contestatie a procesului verbal si temeiul legal in care a fost sanctionata societatea.
Totusi, daca considerati ca soferul se face vinovat de primirea acelei amenzi aveti calea actiunii in regres impotriva acestuia.
Oricum, aveti posibilitatea sa faceti recurs impotriva sentintei pronuntate....
Cat despre plata amenzii in cuantumul stabilit pentru 48 de ore nu mai exista nici o posibilitate.
Pe viitor , platiti amenda in 48 de ore si apoi contestati procesul verbal. Daca castigati, amenda platita vi se restituie in baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile si a unei cereri adresate institutiei in contul carei ati achitat amenda.
Martor p-v
alin2106
O societate de transport este amendata pt incalcarea unor norme.S-au aplicat 3 contraventii din care 2 pentru ca soferul nu a respectat timpul de odihna si ... (vezi toată discuția)