avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda contraventionala

O firma de transporturi a fost amendata cu 4000 ron in baza HG 69/2012 pentru neinregistrarea soferului in baza de date a ISCTR...Procesul verbal a fost contestat, argumentandu-se ca nu s-a respectat principiul proportionalitatii sanctiunii cu gravitatea faptei si ca potrivit OG 2/2001 instanta poate modifica sanctiunea in avertisment (fiind la prima abatere de acest gen si pt ca firma s-a conformat in mai putin de o zi prevederilor legale, inregistrand soferul in baza de date cu pricina). Plangerea a fost respinsa de instanta de fond. Inteleg ca din 2012 se poate face recurs si in cazul unui astfel de litigiu. Ce motive s-ar putea invoca in recurs?
Cel mai recent răspuns: annabela , utilizator 11:30, 7 Februarie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Nu inteleg de ce au respins motivele acestea, cu atat mai mult cu cat ISCTR s-a prevalat doar de argumentul ca ''actul normativ nu permite aprecierea gradului de pericol social al faptei''....dar oare nu instanta ar trebui sa aprecieze in aceasta situatie gradul de pericol social....?
~ Conținut șters la cerere ~
Exact asta am precizat in actiune...Plus ca si HG 69/2012 incadreaza fapta la abateri minore....Si poftim....RESPINGE PLANGEREA....:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs nitmar nitmar Hotararea instantei de fond la o plangere contraventionala a fost\" instanţa de fond a avut în vedere “dispoziţiile art. 21 alin 3 din OG nr. 2/2001, ... (vezi toată discuția)
Am primit doua citatii pentru 2 judecatorii desi eu am depus doar o singura plangere ! dobremod dobremod Buna ziua, am contestat o amenda data de ITM ca nu am depus revisal-ul la timp in care am cerut inlocuirea amenzii cu un avertisment. Instanta de judecata ... (vezi toată discuția)
Neurmarire penala pentru lovire si alte violente(art.180,al.2 cp) taticu100 taticu100 Intr-un dosar de cercetare penala,pt.art.180,al.2 CP(lovire si alte violente) politia propune NUP , pentru lipsa de pericol social al faptei - desi in dosar a ... (vezi toată discuția)