avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am primit doua citatii pentru 2 judecatorii desi eu am ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am primit doua citatii pentru 2 judecatorii desi eu am depus doar o singura plangere !

Buna ziua, am contestat o amenda data de ITM ca nu am depus revisal-ul la timp in care am cerut inlocuirea amenzii cu un avertisment. Instanta de judecata mi-a admis actiunea prin urmatoarele : "Desi amenda aplicata societatii este egala cu limita minima prevazuta de lege, intrcut este vorba de o intarziere de doar cateva zile, instanta aprecieaza ca suma de 2000 lei este mult prea mare in raport cu gradul de pericol social al faptei.
Avand in vedere dispozitiile art. 5 din OG nr. 2/2001 conform carora sanctiunea contravemtionala trebuie sa fie proportionala cu gravitatea faptei si prevederile art. 7 din acelasi act normativ conform carora avertismentul poate fi aplicat in cazul faptelor de importanta redusa chiar si atunci cand actul normativ care reglementeaza contraventia nu prevede o asemenea sanctiune, in temeiul art. 34 din OG nr. 2/2001 se va admite plangerea contraventionala si se va modifica procesul verbal in sensul inlocuirii amenzii cu sanctiunea avertismentului."
Apoi mi-a venit citatie de recurs (banuiesc ca sunt intr-un fel obligati sa faca recurs) undeva prin februarie. Aveti idee daca am sa castig pe recurs?
O alta problema este legata de faptul ca am mai primit o citatie in care socitatea mea este chemata in instanta prin septembrie in calitate de petent tot cu Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale pentru fond doar ca acum sunt chemat la judecatorie sectorului 3 nu la sectorul 4 unde am depus eu contestatia. La sectorul 3 nu am depus nimic. Aveti idee de ce s-a intamplat asta si ce trebuie sa fac? Ma gandeam sa ma duc sa anulez judecarea, daca e o idee buna cum fac asta?
Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
dobremod, utilizator
Cel mai recent răspuns: miky_30 , utilizator 11:42, 22 August 2011
1. Daca judecatoria sector 4 va admis contestatia sunt sansa mici ca Tribunalul sa admita recursul ITM, dar nu strica sa va consultati consilierul juridic sau avocatul pentru a intampina recursul.
2. Mergeti la arhiva Judecatoriei sector 3, cu citatia si cereti sa consultati doasarul. Astfel veti vedea despre ce actiune este vorba. In functie de ce contine dosarul veti stabili ce aveti de facut.
Pe cele doua citatii e trecut acelasi numar de dosar ?E posibil sa fie dosare distincte . Lamuriti problema la arhiva judecatoreasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnã "admite în parte"? mai trebuie sau nu sã declar recurs? roty1987 roty1987 buna seara,am contestat un proces verbal de contraventie ,pe motivul ca in pv a fost descrisa fapta ,cum ca nu am acordat prioritate la pietoni, fapta a fost ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal incarat necoresponzator viaiacob viaiacob Buna ziua, Recent am primit un proces verbal de contraventie in care am fost sanctionat cu 6 puncte de amenda si 4 de penalizare, pentru utilizarea ... (vezi toată discuția)
Citatie balky_buhaiu balky_buhaiu sunt chemat in instanta in calitate de petent in proces cu politia mun bt in calitate de intimat pt FOND,alte cereri og-2/2001.ce ar fi bine sa fac?ce sar ... (vezi toată discuția)