avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate Ramona85

Activitate Ramona85

Răspuns la discuția Radiere salariat din revisal
Cornel Vasile a scris:

Radierea reprezintă ştergerea logică a unui contract înregistrat eronat pentru un salariat. Un contract se poate radia indiferent de starea în care se află.

Multumesc frumos!
Cornel Vasile a scris:

Atat timp cat este radiat nu are cum sa -si produca efectele.

In baza de date nationala REGES , c.i.m. apare Radiat [activ], intrucat l-ati radiat in situatia in care era activ. Daca era incetat atunci aparea Radiat [incetat].

REVISAL-ul nu are optiunea de anulare a radierii.

Dupa radierea unui contract aferent unui salariat, in cazul in care acesta va fi reintrodus in aplicatie, este necesar ca datele contractului sa fie introduse si transmise catre ITM, pe rand, pentru fiecare modificare survenita in executarea contractului in cauza, incepand cu valorile valabile la data intrarii in vigoare a HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (01.08.2011) sau la data inceperii activitatii, daca aceasta este ulterioara datei de 01.08.2011, in vederea constituirii istoricului.

Si cum as putea sa demonstrez la somaj ca CIM fiind radiat nu are cum sa isi produca efectele. Am facut o adresa catre ei, le-am explicat situatia, dar ei sustin in continuare ca la ei in sistem contractul apare activ si nu vor sa ii accepte dosarul.
Cornel Vasile a scris:

Si unde apare "radierea"?

Apare in Revisal in "vizualizare lista contracte". Contractul trebuia incetat inainte sa il radiez, altfel apare activ in continuare in REGES, si la somaj, desi angajatul nu a lucrat nici o zi. As vrea sa corectez aceasta eroare dar nu stiu cum...
Buna ziua,
Cum pot sa corectez un contract radiat? In revisal nu imi mai apare nici salariatul nici contractul. Multumesc!
Buna ziua,

Am virat o suma de bani in China intr-un cont gresit. Numele beneficiarului a fost trecut corect.
Cum pot sa recuperez acesti bani?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Insulta si calomnie
Va multumesc.
Răspuns la discuția Insulta si calomnie
Multumesc pentru raspuns, v-as ruga, daca puteti sa-mi spuneti cam la ce suma se ridica daunele morale?
Buna ziua,
am o colega de serviciu care de cand s-a angajat la firma incearca sa ma denigreze in fata sefilor , ma priveste cu dispret..etc. Nu mi-a spus niciodata motivul acestui comportament. Saptamana trecuta am primit de la ea un mesaj pe facebook in care ma jignea spunand ca sunt proasta, curva ect..... Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Daca pot sa o actionez in judecata in baza mesajului primit si daca va primi o amenda penala care va fi valoarea acesteia. In speranta ca ma veti ajuta cu un sfat va multumesc..
Discuție Revisal-PFA
Buna seara,
sotul meu este titularul unui PFA si doreste ca incepand cu luna mai sa angajeze doua persoane. Intrebarea mea este urmatoarea: are nevoie de calificare in resurse umane sau vreun act inregistrat la ITM in care sa se specifica ca el va completa si transmite REVISAL-ul la ITM?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Eliberare parola pentru REVISAL
Multumesc mult!