avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Insulta si calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Insulta si calomnie

Buna ziua,
am o colega de serviciu care de cand s-a angajat la firma incearca sa ma denigreze in fata sefilor , ma priveste cu dispret..etc. Nu mi-a spus niciodata motivul acestui comportament. Saptamana trecuta am primit de la ea un mesaj pe facebook in care ma jignea spunand ca sunt proasta, curva ect..... Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Daca pot sa o actionez in judecata in baza mesajului primit si daca va primi o amenda penala care va fi valoarea acesteia. In speranta ca ma veti ajuta cu un sfat va multumesc..
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
Ramona85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ramona85 , utilizator 12:32, 26 Februarie 2014
Puteți să o acționați în judecată, la instanța civilă, și să- solicitați daune morale.În penal nu va putea fi trasă la răspundere.
Multumesc pentru raspuns, v-as ruga, daca puteti sa-mi spuneti cam la ce suma se ridica daunele morale?
Depinde cum le apreciați dvs.Instanța, oricum, nu va aproba decât o sumă rezonabilă.
In mod normal sa nu credeti ca veti primi cine stie ce bani despagubiri morale.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la propria imagine mierlutiulianstefan mierlutiulianstefan Salutare tuturor! Am o întrebare, am făcut acest cont pentru a vă cere părerea / sfatul Mama mea lucrează în Austria la îngrijire de bătrâni iar ... (vezi toată discuția)
Neplata daunelor dodorel62 dodorel62 daca cineva are de platit daune morale si refuza sa plateasca ,alegand sa faca puscarie ,dupa ce-si ispaseste pedeapsa mai e oblgata sa plateasca daunele ... (vezi toată discuția)
Jigniri repetate alina.alin alina.alin Bună ziua! in contextul situației în care ne afăm am atras atenția unui cetățean recent întors din străinătate că nu e normal să se plimbe până ... (vezi toată discuția)