Am un dosar de succesiune,in urma decesulu sotului meu Nae Toma,drcrdat in Sept.2012,in anul 2014 am depuds la judecatoria Cornetu dosar nr.1483/1748/2014,mostenitorii fiind -Nae Elena,sotie supravietuitoare si Nae Tudorel,fiu dintr-o alta casnicie.Stiu ca s-a terminat procesul inca din luna Septembrie,acum santem in Noiembrie si inca nu am primit HJ.Am fost la Cornetu si mi-s-a spus ca inca nu este fedactata hotararea.Eu am un grad de handicapi nu ma pot deplassa pe o distanta mare,fiin operata la soldul drep..Vreau sa stiu din ce cauza
nu am primit H.J. Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Buna seara,valoare este corecta ca eu am fost si am platito,avocatul mi-a spus valoarea si mi -a spus unde sa platesc, jumatate din aopartamrent era a mea,printr-o Hotarare Judecatoreasca,am fost divortata de sot si apoi dupa 1 an ne-am recasatorit,asta dupa ca divortul s-a facut si cu partaj si a ramas definitiva hotaratea.Ca sa platesc aceasta suma,eu am facut impriumut la BACPOST,acuma am ramas datoare si mi se retine rata din pensie,nu cred ca este corect,de unde a luat avocatul aceasta suma/
Pot sa recuperez cei 6000 roni, platiti in plus pentru expertiza apartamentului de 2 camere, care in succesiune intra doar cu 1/2 din ap, restul fiind proprietatea mea personala? Multumesc
Sunt intr-un proces de succesiune,cu fiul fostului sot (decedat la data de 23.09.2012)masa succesorala fiind 1/2 dintr-un ap.de 2 camere si o suprafa de 3200mp teren arabil intravilan.La ultima sedinta ni s-a comunicat ca trebui sa achitam cate 1000 lei pentru evaluarea apartamentului si a terenului.Eu am achitat in timp aceasta suma ..dar expertul inca nu a depus dosarul pentru data de 20.04.2015 .cand urma sa avem o noua infatisare in instanta.Ce se poate intampla daca paratul(fiul sotului)nu achita suma pentru expertiza terenului?(vreau sa spun.. ca am incercat sa facem succesiunea pe cale amiabila dar a refuzat ,nu s-a prezentat nici la mediator)Va multumesc pentru raspuns!
Nu sant experta,dar din cate stiu bunica in timpul vieti putea face ce vrea cu aceea suma de bani..daca acei bani erau in cont dupa moartea bunici..atunci trebuiau trecuti in masa succesorala.In cazul in care bunica s-a folosit de ei in timpul vieti,nu mai pot intra in masa succesorala.Daca bunica a avut 2 copii(indiferent cati copii a avut fratele mamei)succesiunea se va dezbate intre cei doi(in cazul ca fratele mamei dvs.este decedat,copii lui trebui sa faca dovada ca sunt motenitorii acestuia).Mergeti si consultati un notar.
banuiesc ca nu este nevoie de toate aceste documente daca desbateti succesiunea prin instanta si daca cei trei fratii il recunosc si pe fratele cel mare.Nu cred ca v-a trebui sa faceti paternitatea,banuiesc ca fratele cel mare,are numele de familie al mamamei,sau incercati la maternitatea unde a fost nascut,acolo sigur v-a exista constatatorul de nastere,sper sa va ajute