avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masa succesorala

Buna ziua,

Am si eu o situatie in familie, bunica mea a murit de curand si trebuie facuta succesiunea. Succesiunea va fi facuta de catre mama mea si nepoatele ei intrucat fratele mamei a murit.
Bunica a avut un cont deschis cu o suma de bani in el, suma de bani a fost retrasa in timpul vietii bunicii si bunica s-a folosit de bani pentru spitalizare si ulterior s-au folosit pentru inmormantarea bunicii si pentru parastas.
Intrebarea este: acesti bani intra in masa succesorala si daca da cum si in ce fel?
Intrucat nepoatele vor introducerea acestei sume de bani in masa succesorala ca reductie de libertati.Se poate acest lucru?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elenaref , utilizator 14:10, 6 Februarie 2015
Nu sant experta,dar din cate stiu bunica in timpul vieti putea face ce vrea cu aceea suma de bani..daca acei bani erau in cont dupa moartea bunici..atunci trebuiau trecuti in masa succesorala.In cazul in care bunica s-a folosit de ei in timpul vieti,nu mai pot intra in masa succesorala.Daca bunica a avut 2 copii(indiferent cati copii a avut fratele mamei)succesiunea se va dezbate intre cei doi(in cazul ca fratele mamei dvs.este decedat,copii lui trebui sa faca dovada ca sunt motenitorii acestuia).Mergeti si consultati un notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicit bancar retrage banii inainte de deces Danieladvd Danieladvd Fratele meu a retras banii din conturile pe care a fost imputernicit de Tatal meu. I-a retras chiar in ziua decesului dar inainte de deces. Mai intra banii ... (vezi toată discuția)
Lamuriri mcncorina mcncorina Buna ziua, bunicul meu a murit in urma cu 18 ani; toamna trecuta a murit si bunica. Dupa decesul bunicului tatal meu a facut succesiunea in urma caruia lui ... (vezi toată discuția)
Mostenitorul care plateste taxe si impozite stefaniad stefaniad in temeiul carei legi,mostenitorul care a fost platitor de taxe si impozite la unul dintre bunurile mostenirii,timp de 12 ani.....are anumite avantaje? si daca ... (vezi toată discuția)