Am înființat un II și as dori sa știu ce declaratii depun și ce taxe am de plătit. Pe internet nu găsesc nimic clar despre situația mea: adică in baza contractului mi se rețin toate taxele la incasare și din impozitul pe profit doar 10%. Din ce am găsit eu în 15 zile de la emitere certificat de înregistrare trebuie sa depun declarația 200 și în 2015 decl. 392A și 220. Dar ce venit declar? Total sau doar ce îmi mai rămâne pentru cei 6%? Ce instituție mă poate lămuri?
Multumesc
Mai am o intrebare:
am tot citit pe net despre aderare sau sprijinire a unui grup infractional, ce inseamna mai exact acest lucru. In forma"babeasca" va rog.
Activitatea societatii s-a desfasurat in strainatate eu fiind acolo. In Romania aveam nevoie de a deschide societatea si de cineva care sa se prezinte la controalae, sa semneze actele in original..... Drepturmare am deschis societatea pe numele altei persoane. Documente care sa probeze acest lucru nu exista deci nu stiu la ce alte probe va referiti. Dar activitatea a fost condusa doar de mine.
Si inca o intrebare daca se permite: daca ne declaram vinovati acum cand suntem in faza de suspecti si achitam prejudiciul care se spresupune a exista ce implicatii mai pot exista.
Nici pana acum nu am incasat sumele restante desi a mai trecut inca o luna. Ma puteti ajuta cu o lege europeana sau un tratat care prevede aceasta situatie? As incerca sa il sperii putin poate functioneaza.
Multumesc
Buna ziua,
Am nevoie de putin ajutor va rog. In 2012 fiind plecata din tara am avut nevoie sa deschid un SRL in Romania si am deschis pe numele unei alte persoane. Societatea a avut activitate pana prin aprilie anul acesta si acum suntem implicati intrun proces de evaziune fiscala. Administratorul societatii nu a avut nicio legatura cu activitatea el figurand doar cu numele si fiind prezent la diferite controale in tara. Intrebarea mea este cum pot sa il exclud din toata povestea? Este suficienta declaratia mea si a lui in fata instantei cum ca eu am facut totul in firma fara ca el sa aiba vreun amestec?
Va rog sa imi spuneti daca nu este zona buna pentru aceasta intrebare pentru a o muta.
Factura este înregistrată la ei pentru ca am solicitat și primit fisa contului. Am avut la aceasta factura și compensare și a fost înregistrată. Așa cum in Romania exista un cod după care sunt "judecate" contractele nu exista și la nivel european așa ceva?
Am o situatie pe care nu stiu cum sa o abordez din punct de vedere legal. In urma unui contract de prestari cu o firma intracomunitara am emis factura finala in luna aprilie. Nici pana in prezent nu am primit banii si in contract nu am specificate penalitati de intarziere. Intrebarea mea este in baza a ce pot emite o factura de penalitati cu mentiunea ca vreau sa ii sperii cumva sa imi faca plata. Pe factura emisa este specificata plata in termen de 7 zile de la emitere. Factura este inregistrata atat in contabilitatea mea cat si a firmei din Europa.
Buna seara, am tot cautat niste raspunsuri referitoare la acest subiect dar inca nu m-am lamurit. Taxa radio tv trebuie sau nu platita, astazi am primit o notificare de plata pt suma de 900 lei pe perioada iunie 2012- dec 2013. Mentionez ca activitatea firmei se desfasoara la beneficiar(pe santier) si sediul zocial se afla in apartament proprietate personala. Cum ar trebui sa procedez acum?