Buna ziua,
Am nevoie de putin ajutor va rog. In 2012 fiind plecata din tara am avut nevoie sa deschid un SRL in Romania si am deschis pe numele unei alte persoane. Societatea a avut activitate pana prin aprilie anul acesta si acum suntem implicati intrun proces de evaziune fiscala. Administratorul societatii nu a avut nicio legatura cu activitatea el figurand doar cu numele si fiind prezent la diferite controale in tara. Intrebarea mea este cum pot sa il exclud din toata povestea? Este suficienta declaratia mea si a lui in fata instantei cum ca eu am facut totul in firma fara ca el sa aiba vreun amestec?
Va rog sa imi spuneti daca nu este zona buna pentru aceasta intrebare pentru a o muta.
De putut ati putea dar trebuie sa existe si alte probe care sa confirme ceea ce sustineti.
In plus, este posibil sa raspundeti amandoi penal.
Adica administratorul sa nu scape oricum de raspunderea penala.
Ar fi indicat sa mergeti sa consultati un avocat mai inainte de a face orice altceva si pentru a va lamuri cu privire la toate aspectele juridice.
Cel mai bine ar fi sa achitati prejudiciul.
In ce cuantum este?
Activitatea societatii s-a desfasurat in strainatate eu fiind acolo. In Romania aveam nevoie de a deschide societatea si de cineva care sa se prezinte la controalae, sa semneze actele in original..... Drepturmare am deschis societatea pe numele altei persoane. Documente care sa probeze acest lucru nu exista deci nu stiu la ce alte probe va referiti. Dar activitatea a fost condusa doar de mine.
Si inca o intrebare daca se permite: daca ne declaram vinovati acum cand suntem in faza de suspecti si achitam prejudiciul care se spresupune a exista ce implicatii mai pot exista.
Inselaciune...
andra_b
As vrea si eu un sfat,va rog.Un prieten a avut o societate comerciala ,erau 4 asociati.Au dat niste cecuri fara acoperire creind un prejudicu de 2 miliarde lei ... (vezi toată discuția)