avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Activitate dani76

Activitate dani76

Suntem asociati cu drepturi de administrare 50% si 50% fiecare, eu asi dori sa stiu, in linii mari, ce trebuie sa fac si la ce 'rau' sa ma astept. Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Buna Ziua! AM un SRL in Romania impreuna cu un asociat , amandoi avem drepturi de administrare 50% si 50% dar in fapt doar el s-a ocupat de administrarea reala a firmei , eu nefiind in tara nu puteam face asta . Acum am primit neplacuta veste ca am dosar de evaziune fiscala la anaf iar asociatul meu a disparut cu acte cu tot . Ce pot face in acest caz ?

Precizez ca nu am cunostita de afacerile facute de asociatul meu din moment ce a disparut iar eu apar in actele firmei ca administrator dintr-o eroare care-mi apartine in momentul in care am facut actele firmei (am fost sfatuit gresit) sediul firmei este acasa la parintii mei in iasi iar asociatul meu e din bacau .

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția loviri si alte violente
Multumesc . Asa voi face . O zi buna
Răspuns la discuția loviri si alte violente
Multumesc pentru raspuns . O zi buna
Buna ziua! Am o intrebare , in urma cu o luna am fost atacat si batut de doua persoane noaptea pe strada fara nici un motiv , politia a reusit sa-i prinda pe atacatori, am mers la politie, am depus plangere, am luat si certificat de la IML (ranile provocate necesita 4 zile de ingrijiri medicale) acum faptasii m-au contactat sa ne intalnim vrand sa afle cati bani vreau ca eu sa-mi retrag plangerea , intrebarea mea este ; Este legal asa ceva ? Adica daca eu accept vre-o suma de bani ei dupa nu pot depune plangere pe motiv ca am cerut bani pentru a renunta la plangere ? Va multumesc anticipat .
buna ziua.

Este din Iasi executorul,are biroul langa tribunal...in fine, voi vedea ce este de facut ...

Am vazut ca sunteti din Iasi deci e posibil sa va deranjez cu un telefon spre a stabili o intalnire cat de curand.

Multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua,
Am fost la executor si mi-a dat o ordonanta emisa de judecatoria iasi(ordonanta 1686)in care firma srl la care sunt asociat apare ca debitoare , dar in procesul verbal de executare apar doar eu ca debitor iar executorul mi-a spus ca e normal asa ceva atat timp cat eu avand drepturi de administrare si fiind in acelasi oras cu firma debitoare e mai simplu pentru ei sa ma execute pe mine decat sa-l caute pe asociatul meu care s-a ocupat de toata aceasta 'afacere' ...
buna seara !
Factura si contractul sunt cu stampila firmei si semnatura asociatului meu de altfel si acel B.O. eu nu apar pe nicaieri , nici nu aveam cum pt ca nu eram in romania la acea data . acum am primit de la executorul judecatoresc un 'Proces verbal de stabilire a cheltuielilor de executare ' pe numele meu , apar ca debitor dar eu nu am avut niciodata legatura cu toata treaba asta , daca era pe firma intelegeam dar asa ?!. nu inteleg cum am ajuns in situatia asta . si nu stiu cum sa rezolv fara un avocat . in curand voi pleca din tara pentru un proiect ce va dura 6 luni si nu vreau sa las lucrurile asa...cu jurista firmei 'tepuite' nu prea am ce vorbi pt ca de cate ori vorbesc tipa continuu ca ma executa si-mi ia tot din casa iar executorul judecatoresc m-a tratat cu destula indiferenta ...el a zis ca isi face treaba si atat. si mai e un fapt care ma nedumireste, factura initiala era de 3600 lei iar acum pe acte apare suma de 11000 lei . e posibil asa ceva ? . multumesc frumos pt raspunsuri . sincer nu mai stiu ce sa fac . politia imi spune sa-l gasesc(pe asociat) si sa-l aduc la ei (de parca eu sunt politist) jurista ma face hot (cu toate ca eu nu am avut nici o treaba cu firma la care lucreaza ea) iar executorul judecatoresc m-a tratat foarte indiferent . daca are cineva vre-un sfat ...

sincer incep sa ma gandesc tot mai serios sa parasesc romania definitiv

multumesc

o seara buna .
Buna Ziua ! Nu am omis nimic...sunt asociat cu drepturi de administrare ,ambii asociati avem dreptul de administrare ...Din pacate un avocat nu-mi permit momentan iar la politie mi-au spus ca cel mai bine ar fi sa-l gasesc si sa vin cu el ....de el nu mai stiu nimic de aproape un an si incep sa-mi vina acasa tot felul de plicuri din care reiese ca au fost achizitionate pe firma diferite lucruri de valoare destul de mare , eu nu eram in tara deci habar nu am de ce contracte a incheiat el , cu cine si de ce valori . o sa mai incerc odata la politie poate reusesc ei sa-l gaseasca . practic el a disparut cu tot cu actele firmei si stampila lasand in urma numai datorii (tepe) . sa inteleg ca eu voi raspunde pt tot ce a facut el ? repet nu am semnat nimic cu nimeni si nici nu stiu ce contracte a facut si cu cine . Multumesc pentru raspunsuri.
buna ziua!
am fost si am vorbit cu executorul judecatoresc si el spune ca firma care are de incasat banii de pe acel B.O. poate sa ma execute pe mine pentru ca administratorii raspund in solidar si cum asociatul meu nu are domiciliul in acelasi oras cu mine e mai simplu pt ei sa vina sa ma execute nu sa-l caute pe el prin alt oras. Nu stiu ce sa mai cred , de asociat nu mai reusesc sa mai dau ,a disparut cu actele firmei cu tot si tare ma tem ca a mai facut 'afaceri' de genul asta si cu alte firme . ce trebuie sa fac . multumesc frumos.