avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... loviri si alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

loviri si alte violente

Buna ziua! Am o intrebare , in urma cu o luna am fost atacat si batut de doua persoane noaptea pe strada fara nici un motiv , politia a reusit sa-i prinda pe atacatori, am mers la politie, am depus plangere, am luat si certificat de la IML (ranile provocate necesita 4 zile de ingrijiri medicale) acum faptasii m-au contactat sa ne intalnim vrand sa afle cati bani vreau ca eu sa-mi retrag plangerea , intrebarea mea este ; Este legal asa ceva ? Adica daca eu accept vre-o suma de bani ei dupa nu pot depune plangere pe motiv ca am cerut bani pentru a renunta la plangere ? Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: dani76 , utilizator 13:09, 16 Iunie 2010
suma de bani pentru a va retrage plingerea o stabiliti dv. si este necesara "achizitionarii" unui pix folosit la redactarea si semnarea cererii de impacare. nu este nimic ilegal sau imoral in a compensa suferinta indurata cu suma de bani.
Multumesc pentru raspuns . O zi buna
Retragerea plangerii penala prealabila sau impacare inlatura raspunderea penala a fapuitorilor.
Impacarea poate avea loc , spre exemplu , doar cu unul dintre acestia si este un act personal.
Retragerea plangerii penale operezeaza in rem , cu privire la fapta, inlaturand raspunderea penala a tuturor participantilor la activitatea infractionala.

Odata ce sunteti de acord cu intreprinderea celor doua actiuni sus mentionate, nu mai puteti reveni asupra vointei acestora (sunt totale, definitive , neconditonate) si operanta chiar si in etapa judecatii procesului penal , aceea a apelului sau a recursului .

Sfatul meu e sa dati aceasta declaratie de impacare sau retragere a plangerii in fata notarului public.

Succes.;)
Multumesc . Asa voi face . O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere plangere penala CeckPointCharlie CeckPointCharlie Buna ziua. Intrebarea mea pentru cunoscatorii si practicienii de dr penal este urmatoarea (o intrebare dintr-un test grila): in cazul retragerii plangerii ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor-vatamare corporala marian2oo7 marian2oo7 Buna ziua! As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul impacarii cu partea vatamata? Mentionez ca partea vatamata nu a depus o plangere la politie. Cum ... (vezi toată discuția)
Accident rutier auto mangoman mangoman Salut, in urma cu doua luni am avut un accident cu un motociclist neacordandu-i prioritate, el intre timp a optinut 28 zile ingrijiri medicale de la IML si a ... (vezi toată discuția)