avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier auto

Salut, in urma cu doua luni am avut un accident cu un motociclist neacordandu-i prioritate, el intre timp a optinut 28 zile ingrijiri medicale de la IML si a depus plagere penala impotriva mea. M-am inteles cu el la o suma de bani, ca sa sa isi retraga plangere.Am inteles ca inainte sa ii dau bani ar trebuie sa facem o declaratie notariala, dar la politie nu e valabila aceasta declaratie.Daca se ragandeste si nu isi retrage plangerea penala, chiar daca a dat respectiva declaratie la notar. Care ar fi procedura l-a aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 17:01, 14 Iulie 2012
In declaratia notariala se va insera ca intelege sa isi retraga plangerea penala , ca a fost dezdaunat pentru daunele suferite si ca nu mai are alte pretentii civile de la dvs.
Va merge apoi la politie ,unde isi va retrage plangerea.
Retragerea plangerii inlatura raspunderea penala.
Aveti posibilitatea sa depuneti la dosarul penal o copie de pe declaratia notariala
Buna ziua !
Veti merge impreuna la politie unde va declara in scris ca v-ati impacat.
Impacarea, spre deosebire de retragerea plangerii, stinge si actiunea civila.
mai inainte de ai achitat din buzunar incercati si la asiguratorul RCA al autot dvs poate suma solicitata este cea agreata de asigurator si astfel scapati de o plata ,pentru ca daca RCA achita suma solicitata va este mia simplu la politie ...
bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. aş dori să ştiu dacă mai este valabilă împăcarea ... atentu atentu Bună ziua. Aş dori să ştiu dacă mai este valabilă împăcarea părţilor după retragerea plângerii prealabile. Auzisem că s-a dat o lege care ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie dovici dovici In timp ce stateam la semafor pe banda 1 vrand sa virez la dreapta pe o strada laturalnica, un motociclist venind din spate tot pe banda 1 s-a speriat de mine ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa ContSters308495 ContSters308495 am lovit o persoana care tranversa prin loc nepermis, nu aveam viteza nici alcoolemie, dar de la spital a zis ca are fractura la coloana 30 zile ingrijiri. ... (vezi toată discuția)