avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Activitate lordsvg

Activitate lordsvg

Răspuns la discuția Am luat teapa, ce pot face?
Plangerea trebuia sa o fac pe data de 9, acum a ramas ca pe 13 se pot ridica banii de la posta si ii pune inapoi. Daca nu imi mai trimite banii si fac plangere, oare se va rezolva ceva sau ma resemnez cu prostia de a cumpara ceva de pe okazii ? Daca el (ca oricare roman) spune ca mi-a trimis ce vorbisem ci nu ziare... se poate ajunge la recuperarea banilor sau doar la o plangere de durata fara rezultate ? Daca se poate parerea dvs. sincera. Va multumesc tuturor celor de la care am primit un raspuns.
Răspuns la discuția Am luat teapa, ce pot face?
Am vorbit cu el si a ramas ca imi trimite banii. Exista un timp anume in care pot depune plangere ? Banii ajung la el abia miercuri si ma gandesc sa nu fie prea tarziu.
Buna ziua, am cumparat pe site-ul okazii.ro un laptop iar respectivul mi-a pus o cutie plina cu ziare. Ce ii pot face ? Am un numar de telefon care nu exista, mail-ul lui si discutiile in cadrul site-ului okazii.
Imi pot recupera banii ? II pot face ceva ?
Daca da... el poate spune ca mi-a trimis laptop, cum pot eu demonstra ca el mi-a trimis ziare decat sa ma duc cu coletul la politie ?

Mai chinui cu plangere sau imi accept soarta ? Este vorba de 450 Lei.
M-am expirat gresit probabil, nu este angajatorul meu, este un client. Poate demonstra doar dupa IP-uri. (care la mine este dinamic)
Buna seara, sunt angajatul unei firme, am lucrat cu un domn "serios" fara stirea firmei (am lucrat fara acte), nu mi-a platit serviciile si in acest timp i-am blocat site-urile (acestea nefiind gazduite de mine). El ameninta ca va face o plangere prin care cere daune si suspendarea activitatii, este posibil ? Va avea cineva de suferit ? Mentionez ca am repus site-urile in functionare.

Va multumesc anticipat!
Buna ziua, detin o editura si doresc sa imi fac un magazin virtual prin care pot vinde cartile mele, trebuie sa adaug in cod CAEN pentru aceasta activitate ?

Din ce am auzit... trebuie dar vreau raspunsul unor specialisti.
Pana la urma, nu este acelasi lucru daca le vand in librarie si in magazine sau in magazinul meu online ?

Va multumesc anticipat
Dar din moment ce dansul nu poate demonstra ca eu "l-am amenintat"... au trecut 2 saptamani de cand am purtat discutia telefonica si eu chiar n-am avut nici o treaba cu el, nici macar la telefon nu am mai vorbit (au fost niste vorbe spuse la nervi) sau alte prostii de genul acesta... se poate ajunge la amenda ?
Un avocat din orasul meu mi-a spus sa ma prezint la politie dar sa neg faptele si nu imi poate face nimic, in cel mai rau caz avertisment.
Sunt student si poate a-ti trecut prin viata de student (adica fara prea multi bani) si asta vroiam sa stiu, daca as putea sa scap fara amenda. Vad in raspunsurile dumneavoastra ca trebuie sa fiu mai linistit dar... este prima oara cand aud de chestia asta, n-am avut niciodata vreo amenda (nici de la circulatie).
Va multumesc din suflet pentru raspunsurile date pana acum si sper sa fie cat mai mult timp pe picioare aceasta comunitate pentru ca din cate am vazut, scoate multi oameni la lumina.
Sa inteleg ca fac o greseala daca ma duc la politie sa dau si eu o declaratie dupa cum spunea domnul politist ?
Buna seara, astazi am primit un telefon de la o sectie de politie din orasul meu in care un domn politist imi spunea sa ma prezint pentru ca cineva a depus plangere ca l-am amenintat si i-am adresat injurii.
Acum sa va spun despre ce este vorba... Un domn a apelat la serviciile mele (sunt freelancer) pentru a-i face un site web, domnul fiind foarte indecis am hotarat sa incetam colaborarea si nu i-am mai raspuns la telefon. Pana sa ajung la aceasta concluzie am apucat si i-am pus un demo al site-ului sau pe un domeniu care imi apartine, acesta a copiat site-ul si acum il are pe domeniul dansului, l-am sunat dupa ce am vazut ce a facut si am avut o discutie de genul " De ce sunteti nesimtit si nu imi respectati munca ? " iar in final dupa ce deja ma scosase din sarite am spus " Poate vreti sa ramaneti fara parbriz la masina", la nici 10 min acesta m-a sunat inapoi si mi-a spus " Tu vrei sa mai termini facultatea ? Vrei sa-ti rup vreo mana, vreun picior ? " si l-am tratat cu indiferenta, fara sa-i mai spun decat " Dumneavoastra mie ? ". Acum sa aflu de la politist ca are si o dovada, cum ca eu i-am completat formularul de pe site-ul sau si i-am adresat injurii. Astazi tot m-am rascolit si un prieten mi-a spus ca el a completat formularul (pentru ca discutasem despre ce s-a intamplat), problema este ca in orasul meu exista un singur furnizor de internet si avem toti acelasi IP.

Ce pot face sa scap fara amenda sau doar cu un avertisment ?
Este chiar asa de grav ce am spus incat sa se faca plangere ?

Cred ca este 99% sigur ca nu poate demonstra ca eu am completat formularul de pe site-ul dansului si nici ca a existat discutia telefonica.
Pot cere sa vad declaratia dansului si dovada acestuia ?
Eu nu vreau decat sa se termine repede "galagia" asta si sa fiu linistit.

Multumesc anticipat pentru raspuns(uri) !