avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters99255

Activitate ContSters99255

Discuție codul penal
La ce adresa pot gasi codul penal complet care se foloseste acum? Multumesc!
As vrea sa stiu care este valoarea minima si cea maxima a unei amenzi penale pentru lovire. In ce lege se specifica acest lucru? Multumesc!
Maine sunt citat sa ma prezint la politie cred ca in legatura cu o altercatie ce am avut-o cu un vecin acum vreo doua saptamani (in citatie nu scrie nici ce calitate am si nici pentru ce sunt chemat). Ce mi se poate intampla daca nu dau maine nici un fel de declaratie? pentru ca vreau sa ma consult si cu un avocat inainte de asta -ma pot ei obliga sa dau maine o declaratie? Cu avocatul nu am cand sa vorbesc ca la ora 8 trebuie sa merg la politie.
Dac cer analizez plangerea lui si certificatul-medico-legal pe care il are, trebuie sa mi le arate sau ramane la aprecierea lor asta?
Dupa cateva jigniri reciproce x ii da cateva palme lui y, acesta se apara ripostand in acelasi fel. x ii face plangere la politie pentru lovire, dovedind cu un certificat medico-legal. Nu exista nici un martor. Ce il sfatuiti pe y sa recunosca sau nu fapta? Ce risca acesta ? Multumesc!
Discuție lovire
In urma unor discutii contradictorii si a unor jigniri reciproce cu fosta sotie , mi-a dat cateva palme si apoi am ripostat si eu la fel. Nu era nimeni de fata cand s-a intamplat acest lucru. Ea cred ca si-a scos certificat medico-legal, fara zile de ingrijiri medicale si mi-a facut reclamatie la politie. Ce risc in acest caz? O amenda administrativa, penala? Cat ajunge maximul acestei amenzi? Sau o condamnare ?

As vrea sa mai precizez ca nu am dat inca o declaratie la politie, as putea sa nu recunosc fapta odata ce nu au fost martori de fata atunci cand s-a intamplat?