avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda penala pentru lovire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda penala pentru lovire

As vrea sa stiu care este valoarea minima si cea maxima a unei amenzi penale pentru lovire. In ce lege se specifica acest lucru? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:47, 13 August 2009
Depinde de nr.de zile de spitalizare ,de felul lovirii sau vatamarii-60 zile spitalizare sau mai putin ,iar daca nu depuneti plangere ,actiunea penala nu va fi pusa in miscare.Acest lucru este prevazut de codul penal.
dancaly2000 a scris:

As vrea sa stiu care este valoarea minima si cea maxima a unei amenzi penale pentru lovire. In ce lege se specifica acest lucru? Multumesc!

Cuantumul amenzii penale difera foarte mult de procurorul care instrumenteaza cazul si de incadrarea pe care o face acesta in functie de gravitatea faptei , numarul de zile de ingrijiri medicale , circumstantele in care a avut loc fapta , etc:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica cmarian90 cmarian90 Salut, Am un prieten care a fost agresat fizic cat si verbal . Doreste sa fie informat care este pedeapsa maxima conform prevederilor legale pentru ce i sa ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica ema_r ema_r Va rog sa ma ajutati cu un sfat si anume ce pot face in urma unei agresiuni fizice cu vatamare corporala. Am depus plangere la politie si urmeaza sa obtin ... (vezi toată discuția)
Am fost batuta de prietenul meu-plangere penala bubulina_nico bubulina_nico prietenul meu ma batut fpoarte tare am scos un certificat medico legal ce trebuie sa fac pe mai departe pentru a sta acolo unde ai este locul:(( va rog ... (vezi toată discuția)