avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Activitate bogysan

Activitate bogysan

Răspuns la discuția Vanzare masina in alt judet
Buna ziua,

Am si eu o situatie similara. Vreau sa vand masina in Bucuresti (aici locuiesc), dar masina este pe SV (am buletin de SV). Saptamana viitoare ma intalnesc cu un potential cumparator din Ploiesti. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez? Pot sa obtin certificatul fiscal si fisa de inmatriculare din SV inainte de contractul de V - C ?

Multumesc.

Buna ziua,

Mi-am dat demisia de la o companie si pe 17 iunie a fost ultima zi de preaviz. Salariul lunar de pe 5 iunie l-am luat, insa angajatorul refuza sa imi plateasca diferenta de zile lucrate (de pe 5 iun. pana pe 17 iun.) + zilele de concediu ramase.
Ce pot sa fac ?

Multumesc.
Răspuns la discuția Contabilitate - PFA
Tocmai ce am fost angajat la o firma, cu salariul, minim pe cartea de munca si restul pe PFA. Acum o saptamana mi-am facut PFA-ul si sunt neplatitor de TVA. In continuare ce trebuie sa fac? Am urmatoarele intrebari:
1. Am inteles ca trebuie completata o declaratie (nr. 220) in termen de 15 zile. E adevarat ? in care sa completez venitul meu estimat?
2. Daca mi-am stabilit venitul cf. pct.1, ce impozite trebuie sa platesc la stat? Intreb, pentru ca pe alte forumuri am inteles ca trebuie sa platesc 16% din 50% din veniturile mele (am si carte de munca), venituri care sunt de fapt Venituri - Cheltuieli. E adevarat? Si daca da, ce Cheltuieli intra in aceasta categorie? Ce alte impozite mai sunt ?
3. Facturile poate sa fie facuta in WORD, nu ? Imi trebuie stampila, sau e suficienta semnatura?
4. Trebuie sa imi fac un cont in banca pe PFA sau e suficient si pe PF ?

Astept cu nerabdare ajutorul vostru!

Multumesc