avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul refuza sa ma plateasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul refuza sa ma plateasca

Buna ziua,

Mi-am dat demisia de la o companie si pe 17 iunie a fost ultima zi de preaviz. Salariul lunar de pe 5 iunie l-am luat, insa angajatorul refuza sa imi plateasca diferenta de zile lucrate (de pe 5 iun. pana pe 17 iun.) + zilele de concediu ramase.
Ce pot sa fac ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 4 Iulie 2012
solicitati in scris o data, apoi actiune in instanta drepturi alariale neachitate
Aveti la dispozitie doua posibilitati, care se pot exercita concomitent : sesizarea ITM-ului si/sau actiunea in instanta...

Problema este ca ITM-ul poate constata neplata salariului , dar nu-l poate obliga pe angajator sa vi-l plateasca .... in urma actiunii de control , ITM-ul poate doar sa-l sanctioneze contraventional pe angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat care nu isi primeste banii dupa demisie bogha13 bogha13 Buna ziua. Cum procedez in cazul in care mi-am dat demisia de la un patron ( nu a vrut sa imi semneze demisia la zi ) am stat in preaviz si mai trebuie sa mai ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Madalin196 Madalin196 Buna ziua, am si eu o problema nu mi-am primit salariul de 3 luni si vreau sa imi bag demisia dar juristul firmei nu ne lasa doar cu preaviz de 15 zile are ... (vezi toată discuția)
Demisie kie kie salut,cum pot recupera salariu,daca mi-am inaintat demisia,daca patronul nu- vrea sa-mi dea salariu (vezi toată discuția)