avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

salut,cum pot recupera salariu,daca mi-am inaintat demisia,daca patronul nu- vrea sa-mi dea salariu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 18 Septembrie 2012
salariul restant , pana in ultima zi a preavizului, se achita de catre angajator , este obligatia sa contractuala pentru munca prestata, daca n-o sa-l plateasca , il puteti notifca sa o faca de buna voie, daca nu se conformeaza il puteti actiona in instanta- Tribunalul de la domiciliul dvs , aceasta creanta a dvs se stinge in termen de 3 ani prin prescriptie de la data la care s-a nascut , respectiv data la care aceasta era obligat sa o achite
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
David & Zanescu S.C.P.A., Avocat
Aveti doua posibilitati acre se pot exercita concomitent : sesizarea ITM-ului si./sau actiunea in instanta impotriva angajatorului pentru neplata salariului.

Sesizarea o puteti depune la registratura institutiei, online sau o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire.

Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul in termen de 3 ani de la data cand trebuia sa va plateasca salariu, actiunea fiind scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot proceda? don_adutzu don_adutzu Buza ziua Acuma cateva zile am fost angajat al unei societati de protectie si paza si sa pierdut obiectivul ........am fost chemati la sediu sa depunem o ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare fara preaviz andreeastef andreeastef buna ziua,sunt o mama singura care a fost disponibilizata fara sa primesc preaviz,doar un simplu telefon in care mi se comunica ca magazinul unde lucram ca ... (vezi toată discuția)
Despre demisie kristineftika_69 kristineftika_69 Buna seara. In situatia in care am demisionat de la firma la care am lucrat pana de curand; si nu-mi primesc ultimul salariu (pe luna februarie a.c.),si nici ... (vezi toată discuția)