avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

salut,cum pot recupera salariu,daca mi-am inaintat demisia,daca patronul nu- vrea sa-mi dea salariu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 18 Septembrie 2012
salariul restant , pana in ultima zi a preavizului, se achita de catre angajator , este obligatia sa contractuala pentru munca prestata, daca n-o sa-l plateasca , il puteti notifca sa o faca de buna voie, daca nu se conformeaza il puteti actiona in instanta- Tribunalul de la domiciliul dvs , aceasta creanta a dvs se stinge in termen de 3 ani prin prescriptie de la data la care s-a nascut , respectiv data la care aceasta era obligat sa o achite
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
David & Zanescu S.C.P.A., Avocat
Aveti doua posibilitati acre se pot exercita concomitent : sesizarea ITM-ului si./sau actiunea in instanta impotriva angajatorului pentru neplata salariului.

Sesizarea o puteti depune la registratura institutiei, online sau o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire.

Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul in termen de 3 ani de la data cand trebuia sa va plateasca salariu, actiunea fiind scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot proceda? don_adutzu don_adutzu Buza ziua Acuma cateva zile am fost angajat al unei societati de protectie si paza si sa pierdut obiectivul ........am fost chemati la sediu sa depunem o ... (vezi toată discuția)
Problema salariala boby78 boby78 Buna seara, As avea o intrebare.Ce este de facut in momentul in care am fost bagat in preaviz in care mi se specifica ca pana la data de 24.03.2011 mi se vor ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare fara preaviz andreeastef andreeastef buna ziua,sunt o mama singura care a fost disponibilizata fara sa primesc preaviz,doar un simplu telefon in care mi se comunica ca magazinul unde lucram ca ... (vezi toată discuția)