avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizare fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizare fara preaviz

buna ziua,sunt o mama singura care a fost disponibilizata fara sa primesc preaviz,doar un simplu telefon in care mi se comunica ca magazinul unde lucram ca vanzatoare se inchide.cum pot sas-mi recuperez salariul si plata preavizului din moment ce fostul patron refuza sa mi le plateasca?nu exista nici un fel de protectie pentru asemenea situatii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:43, 2 Martie 2013
adresati-va instantei de judecata cu actiune prin care solicitati plata drepturilor salariale
In aceasta situatie puteti sesiza ITM-ul si/sau promova direct o actiune in instanta impotriva angajatorului ... actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia vaeti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.

Sesizarea ITM-ului o puteti face : online, prin posta sau prin depunerea la registratura institutiei a sesizarii respective...
raspunsul ITM va fi ceva de genul desris mai sus instanta de judecata ,asa ca cel mai bine va adresati direct tribunalului.
bafta ,daca sunteti din bucursti termenul prim este peste un an
Chiar asa ? .. eu am vazut raspunsuri ale ITM-urilor din tara care nu seamana cu ce ati postat dvs ... ..
poate se refereau la la alte spete dar nu la drepturi salariale restante sau neachitate .

Alte discuții în legătură

Disponibilizare cu art.65(1) codrina.ama codrina.ama Buna ziua, Va rog, am nevoie, din nou, de sfatul Dvs : 1- art. 78(1) din CCMUN 2007-2010 precizeaza ca, la incetarea CIM, angajatul trebuie sa primesca ... (vezi toată discuția)
Despre demisie kristineftika_69 kristineftika_69 Buna seara. In situatia in care am demisionat de la firma la care am lucrat pana de curand; si nu-mi primesc ultimul salariu (pe luna februarie a.c.),si nici ... (vezi toată discuția)
Drepturile salariale Aurelianbm Aurelianbm Buna ziua, doresc si eu sa ma lamuriti in problema mea, am fost angajat la o firma de distributie de la care mi-am dat demisia, am fost amenintat din cauza ... (vezi toată discuția)