Buna seara. In situatia in care am demisionat de la firma la care am lucrat pana de curand; si nu-mi primesc ultimul salariu (pe luna februarie a.c.),si nici cartea de munca,ce trebuie sa fac? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cartea de munca trebuie sa se afle la dvs incepand cu data de 01.01.2011, daca nu o aveti e deja o problema pentru respectivul angajator la care aveati contract de munca la data de 1 ianuarie 2011.
Pe luna februarie trebuie sa primiti salariul in luna martie... Adika dupa ce ati prestat munca pe luna februarie va veti primii salariul... Asta e teoria !!!!
Aveti doua posibilitati care se pot exercita concomitent : sesizarea ITM-ului si/sau actiunea in instanta.
Sesizarea ITM-ului va cuprinde datele dvs de identitate, denumirea angajatorului, perioada lucrata la acesta , precum si aspecte legate de refuzul eliberarii carnetului de munca si plata drepturilor salariale. Sesizarea o puteti depune online, la registratura institutiei sau prin posta cu confirmare de primire.
Actiunea in instanta se va depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati si este scutita de plata taxelor judiciare .. actiunea va av ca obiect obligarea angajatorului la eliberarea carnetului de munca si la plata drepturilor salariale , plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs dvs , precum si a cheltuieilor de judecata.
Cartea de munca
Krile
Buna ziua, am si eu o problema si va sunt recunoscatoare daca ma puteti ajuta. Am lucrat cu contract de munca pana in noiembrie anul asta la o firma privata. ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca
ionutpatru
am lucrat la o sectie de confectii in 2008-2009,si in 2012,aproximativ 3 ani,am cerut carnetul de munca intru cat mi-am deschis un magazin,si patroana ... (vezi toată discuția)