avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot proceda?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot proceda?

Buza ziua Acuma cateva zile am fost angajat al unei societati de protectie si paza si sa pierdut obiectivul ........am fost chemati la sediu sa depunem o cerere de CFS...eu nu vreau sa fac acest lucru am 11 luni de munca ,somaj nu vrea sa-mi acorde.....salariul cu 2 luni intarziere din cate se pare urmeaza si a 3 luna...As dori sa-mi dati un sfat cum sa procedez?Macar sa-mi scot salariul......
Cel mai recent răspuns: don_adutzu , utilizator 13:46, 4 Martie 2012
Pentru neplata salariului aveti doua posibilitati , care se pot exercita concomitent:
- sesizare la ITM ... se poate face prin depunerea la registratura institutiei, online sau prin posta

- actiunea in instanta .. se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu in termen de maxim 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariul ; actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

Puteti beneficia de somaj in conditiile in care c.i.m. inceteaza din motive neimputabile dvs si aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj.

Angajatorul nu va poate obliga sa va luati CFP.
sesizare la ITM...insa ITM-ul nu va poate da banii inapoi , ci doar aplica amenzi.de dat banii asta nu poate fi obligat decat prin instanta, prin actiunel la Tribunalul de unde domiciliati.
Ok multumesc mult .o sa fac o sesizare la itm cel mai probail

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa fac sa beneficiez de somaj? claudiu74 claudiu74 buna ziua , lucrez la o firma de constructii. Nu prea mai sunt lucrari si pana acuma \"la cererea noastra\"(chiar ii rogi frumos in cerere) am stat in ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma - nu imi primesc salariul alysteel100 alysteel100 Buna seara sunt angajat la firma [Editat] !! ( firma paza ) Am un program de 24 cu 24 ,24 cu 48 , sunt 290 ore pe luna sunt angajat dupa data de 01.03.2012 si ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez salariile restante? sorinaionela sorinaionela din luna octombrie 2012 lucrez cu contract de munca dar nu am primit nici un ban pana astazi,doar niste bonuri (11)...cum pot recupera salariile restante,mai ... (vezi toată discuția)